Hozzávalók (4 főre):
kb. 75 dkg burgonya
5 dkg margarin
3 ek reszelt trappista sajt
1 dl tej
1 dl tej
só (kb. 1 csapott tk)
A rétegzéshez:
4 szál virsli (vagy felkockázott felvágott, szalámi)
1-2 nagyobb paradicsom
fél csokor felaprított petrezselyem
10-15 szem olajbogyó (lehet zöld is, fekete is)
50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (a képen mexikói)
só
trappista sajt a tetejére
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, puhára főzzük (vagy fordítva). Miközben a krumpli fő, felette megpároljuk a picit megsózott fagyasztott zöldségeket és a virsliket. Párolóedény híján egy másik lábasban megfőzzük őket.
Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.
Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.
A puha burgonyát pürésítjük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, tejet és sóval ízesítjük.
A pürét egy kb. 18*30-as jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.
Jó étvágyat!
TIPP: Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.
A pürét egy kb. 18*30-as jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.
Jó étvágyat!
TIPP: Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.
3 megjegyzés:
Egyszerű és nagyszerű :)
Hát Elif! Itt ájuldozunk AzEszterrel, tátjuk a szánkat, fantasztikusan ügyes vagy! Egy krumplipürét az életben nem tudnék így lefényképezni...Gyönyörű! Szóval, ha véletlenül kiadnál egy török szakácskönyvet, a vevőid között lennék... Dedikálod majd nekem?:D Csak így tovább! Pusz: Mrs Smith
Egyelőre inkább maradok a blogolásnál, de köszi! :D Nem hiszem ám, hogy épp rajtad fogna ki egy krumplipüré fényképezése, ahogy elnézegettem a képeiteket! ;)
Megjegyzés küldése