2010. augusztus 4., szerda

Puhánpuha gyümölcsjoghurtos kuglóf

   Csillagos ötösre vizsgázott nálunk ez az egyszerű, lejáríti időhöz közeledő gyümölcsjoghurt és bontott túró pusztítónak indult sütikreáció. Én magam is meglepődtem mennyire szuper állagú lett, és az íze, hmmm... Párom szerint ez idáig a legjobban sikerült kuglófom. Nem is szaporítom hát tovább a szót.


 Hozzávalók:
  250 g tetsz. ízű gyümölcsjoghurt (jelen esetben erdei gyümölcs)
  3 tojás
  5 dkg vaj
  4 ek olaj
  2,5 dl cukor
  8-10 dkg túró
  2 ek citromlé
  1 csomag vaníliás cukor
  1 csomag sütőpor
  2 pohár liszt (1 pohár 2,5 dl)

Elkészítés:
   A gyümölcsjoghurtot habverő segítségével kikeverjük a puha vajjal, olajjal és cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a villával összetört túrót, a tojásokat és a citromlevet, ismét alaposan összedolgozzuk. Ezután lassú fokozaton a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
   Kivajazott, kilisztezett kuglófformába töltjük, simítjuk, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45-50 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e!
   10 percig hűlni hagyjuk, utána kiborítjuk a formából.

Jó étvágyat!

4 megjegyzés:

iceflower írta...

Nagyon jól hangzik! Én is szeretem az egyszerűen összeállítható, mégis remek végeredményt nyújtó recepteket. Biztos, hogy hamarosan kipróbálom ezt a kuglófot! Köszi a receptet!

Elif írta...

Köszi Iceflower! Valóban meglepően jól sikerült, pillanatok alatt eltüntettük. :)

Vera írta...

Mennyei ez a kuglóf! És tényleg egyszerű elkészíteni.

Köszönöm!

Elif írta...

Köszi a pozitív visszajelzést Vera! :)