Na ez az az eset, amikor az ember gyorsan összedob valamit, mert mégiscsak kéne valami édesség, közben esze ágába se jut, hogy ezt majd bárhová is feltöltse, vagy egyáltalán leírja egy fecnire a hozzávalókat, mert ugye ezt minek... A süti kisül és akkor jön a hideg zuhany egy 10 pontos ízkombináció formájában.
Szerencsére ezúttal gyorsan észbe kaptam, majd 2 muffin szakadatlan elfogyasztása közepette leírkáltam gyorsan a korábban összedobált ezt azt, nehogy a feledés homályába vesszen ez az étek is, mint már oly sok korábban.
Ő lenne hát az én Nádas-zabos kalapos muffinuzsonnám:
Hozzávalók:
3 dl finomliszt
3 púpozott ek aprított zabpehely (kávédarálóban, vagy konyhai aprítógépben)
1,5 dl (barna) nádcukor
1 tojás + 1 tojásfehérje
2 dl tej
0,7 dl olaj
1 csapott tk sütőpor
1 csapott tk szódabikarbóna
1 tk vanília aroma
1 ek reszelt tejcsokoládé (elhagyható)
csipet só
Elkészítés:
A + tojásferérje és a só kivételével minden hozzávalót gyors, határozott mozdulatokkal összekeverünk. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk a híg tésztánkba.
Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba kanalazzuk (kb. 1-1,5 cm híján tele töltjük őket), majd előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.
Jó étvágyat!
TIPP: Pár szem bogyós gyümölcsöt, pl. áfonyát, ribizlit, vagy kis kocára vágott más gyümölcsöt (almát, körtét, barackot) is dobhatunk a tészta tetejére sütés előtt (belesüllyed sütés közben!).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése