2010. augusztus 3., kedd

Egészségünkre! - Zabpelyhes muffin

   Na ez az az eset, amikor az ember gyorsan összedob valamit, mert mégiscsak kéne valami édesség, közben esze ágába se jut, hogy ezt majd bárhová is feltöltse, vagy egyáltalán leírja egy fecnire a hozzávalókat, mert ugye ezt minek... A süti kisül és akkor jön a hideg zuhany egy 10 pontos ízkombináció formájában.
   Szerencsére ezúttal gyorsan észbe kaptam, majd 2 muffin szakadatlan elfogyasztása közepette leírkáltam gyorsan a korábban összedobált ezt azt, nehogy a feledés homályába vesszen ez az étek is, mint már oly sok korábban.
   Ő lenne hát az én Nádas-zabos kalapos muffinuzsonnám:


Hozzávalók:
  3 dl finomliszt
  3 púpozott ek aprított zabpehely (kávédarálóban, vagy konyhai aprítógépben)
  1,5 dl (barna) nádcukor
  1 tojás + 1 tojásfehérje
  2 dl tej
  0,7 dl olaj
  1 csapott tk sütőpor
  1 csapott tk szódabikarbóna
  1 tk vanília aroma
  1 ek reszelt tejcsokoládé (elhagyható)
  csipet só

Elkészítés:
   A + tojásferérje és a só kivételével minden hozzávalót gyors, határozott mozdulatokkal összekeverünk. A fehérjéből a sóval kemény habot verünk, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk a híg tésztánkba.
   Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba kanalazzuk (kb. 1-1,5 cm híján tele töltjük őket), majd előmelegített 180 fokos sütőben  20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.

Jó étvágyat!

TIPP: Pár szem bogyós gyümölcsöt, pl. áfonyát, ribizlit, vagy kis kocára vágott más gyümölcsöt (almát, körtét, barackot) is dobhatunk a tészta tetejére sütés előtt (belesüllyed sütés közben!).
 

Nincsenek megjegyzések: