2011. november 22., kedd

Gyorsposzt - A koktélparadicsomok alatt...

   Hú mióta húzódik már ez a bejegyzés, mindig jött ez meg az, de majd most. A korábban készített Fava (babpüré) és Vera ecetes vajastésztájának próbájából születtek ezek a kis vendégváró vagy ha úgy tetszik előétel falatok.


Hozzávalók:
  vajas tészta (bolti vagy házi, pl. innen begyúrva kinyújtva)
  Fava (vagyis babpüré tetszőleges ízesítéssel, illetve helyette humusz vagy más pástétom)
  krémsajt
  koktélparadicsom


Elkészítés:
   A 3-4 mmesre nyújtott tésztát pogácsaszaggatóval, vagy egy csészével kiszaggatjuk (sütés közben veszít majd az átmérőjéből), villával megszúrkáljuk és 160 fokon sütőpapírral fedett tepsin megsütjük - a tészta nagyobb darabokban is süthető és utólag szaggatható, én így tettem.
   Miután a tészta kihűlt 1-1 tk babpürét majd ennek tetejére 1-1 bő kk sajtkrémet helyezünk, végül 1-1 szem koktélparadicsommal díszítjük a kis tornyokat.
   Fogyasztásig hűtőben tároljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: