2011. november 17., csütörtök

Az egyszerű és gyors Gofri (Waffle)

   Reggeli röpgondolat után került ez a pár perc alatt összedobható alapGofri az asztalunkra, amit egy-két egyszerű feltéttel még - amellett, hogy természetesen nagyon finom - szemkápráztatóvá is tehetünk. Az eredeti recept a tisztatészta blogról származik!


Hozzávalók (kb. 9 darabhoz):
  20 dkg liszt
  10 dkg vaj
  8 dkg cukor
  1 cs. vaníliás cukor
  2 tojás
  1,5 tk sütőpor
  2,5-3 dl tej


Elkészítés:
   A puha (félig megolvasztott) vajat kikeverjük a kétféle cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és végül a tejet is. Gépi vagy kézi habverő segítségével 2-3 perc alatt szép simára keverjük.
   Vékonyan kiolajozott (az első sütés előtt) gofrisütőben megsütjük.

Jó étvágyat!

TIPP:
- a gofrik kívül ropogósabbak, mutatósabbak lesznek, ha rácsra téve hagyjuk őket pár percig hűlni (ez az ízén természetesen mit sem változtat).
- a gofrik teteje általában foltosabbra sül, míg az aljuk a képen is látható halvány barna árnyalatos, szóval tálaláshoz (pláne fényképezéshez) egyszerűen fordítsuk meg őket!
- fogyasszuk egyszerű felvert és rájuk kanalazott tejszínhabbal és csokiforgáccsal, melyet táblacsokoládé (pl. kalán nyelével, késsel) faragásával egyszerűen előállíthatunk otthon is, de egy kis lekvár vagy mogyorókrém is nagyon jól passzol hozzá.

7 megjegyzés:

Katucikonyha, írta...

Uhhh, ez nagyon jól néz ki, persze a fotók szokás szerint gyönyörűek!

chriesi írta...

Nyamm! Ez lesz a mai reggeli. :)

Elif írta...

Köszönöm szépen Katucikonyha! :)

Chriesi: a hétvégén én is újra sütöm, hogy apóca is kapjon belőle frissen is (mert azért a múltkor is eltettem neki 2-3 darabot persze).

Zsanka írta...

Nagyon jó!Ma kipróbálom!
Sütési fokozat?

Elif írta...

Na olyanom nekem nincsen az én kis egyíszerű gofri sütőmön, annyi hogy bedugom a konnektorba vagy kihúzom és kész. :) Szóval örülnék ha ezt kitapasztalnád és megírnád nekem is a végeredményt, kiegészíteném én is vele a bejegyzést.

Andimami írta...

Köszönöm ezt az egyszerű, de annál finomabb receptet! Ma reggel másodszorra sütöm a lánykáimnak :)

Névtelen írta...

Kedves Elif!

Tegnap du. a kilányommal kipróbáltuk az új Lidl-s gofrisütőnket, meg a receptedet, és folyamatos sóhajtások közepette nem bírtuk abbahagyni a falást... Isteni, a legjobb recept, amit eddig kóstoltunk! (Hozzá kell tennem, hogy eddig nem mertem két tojást használni, mert nemrég múlt el a tojásallergiája, és valszeg a régebbi gofrisütőnk se jó végezte dolgát.) Mindenesetre örök hála ezért a receptért!!!! :)