2010. augusztus 8., vasárnap

ÖGYE - Rakott Kumpirpüré

   Egy újabb Ötletes, Gyors és Egyszerű recept az elfoglalt háziasszonyok megsegítése érdekében. Na ne tessék mindjárt agyondícsérni engem, hisz a kitalálmány nem tőlem származik. Nem 1, sőt nem is 10 török blogoldalon láttam már a kumpir effajta tovább "butítását", megcsináltam hát én is a saját verziómat. Á, nagyon bejött, amilyen a látvány, bizony olyan az íz is. Én spec. minden nap megenném, és te?


Hozzávalók (4 főre):
  kb. 75 dkg burgonya
  5 dkg margarin
  3 ek reszelt trappista sajt
  1 dl tej
  só (kb. 1 csapott tk)

A rétegzéshez:
  4 szál virsli (vagy felkockázott felvágott, szalámi)
  1-2 nagyobb paradicsom
  fél csokor felaprított petrezselyem
  10-15 szem olajbogyó (lehet zöld is, fekete is)
  50 dkg fagyasztott zöldségkeverék (a képen mexikói)
  só
  trappista sajt a tetejére

Elkészítés:
   A burgonyákat meghámozzuk, puhára főzzük (vagy fordítva). Miközben a krumpli fő, felette megpároljuk a picit megsózott fagyasztott zöldségeket és a virsliket. Párolóedény híján egy másik lábasban megfőzzük őket.
   Közben felszeleteljük az olajbogyókat, felkozkázzuk a paradicsomokat és felaprítjuk a petrezselymet.
   A puha burgonyát pürésítjük, majd még melegen hozzákeverjük a vajat, reszelt sajtot, tejet és sóval ízesítjük.
   A pürét egy kb. 18*30-as jénaiba, vagy hasonló nagyságú tűzálló tálba, mélyebb tepsibe simítjuk. Rászórjuk a párolt zöldséget, majd sorra a felszeletelt virslit, paradicsomkockákat, olajbogyót és petrezselymet. Bőségesen (ill. tetszés szerint) megszórjuk reszelt trappista sajttal, amit befejezésként előmelegített 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt ráolvasztunk az ételre.

Jó étvágyat!

TIPP: Mellőle elmaradhatatlan a ketchup és a majonéz, esetleg egy kis savanyúság, ahogy az jó Kumpírnak dukál.

3 megjegyzés:

trendo írta...

Egyszerű és nagyszerű :)

Mrs Smith írta...

Hát Elif! Itt ájuldozunk AzEszterrel, tátjuk a szánkat, fantasztikusan ügyes vagy! Egy krumplipürét az életben nem tudnék így lefényképezni...Gyönyörű! Szóval, ha véletlenül kiadnál egy török szakácskönyvet, a vevőid között lennék... Dedikálod majd nekem?:D Csak így tovább! Pusz: Mrs Smith

Elif írta...

Egyelőre inkább maradok a blogolásnál, de köszi! :D Nem hiszem ám, hogy épp rajtad fogna ki egy krumplipüré fényképezése, ahogy elnézegettem a képeiteket! ;)