Na az is érdekes lehetett, én is biztosan kipróbálom szokatlan kombinációkban is ezentúl. Eddig mindig az volt, hogy rákívánkoztam, megvettem a csomagoltat (nagyritkán), megfőztem, nem volt az igazi, aztán jó időre száműztem a konyhából és így tovább. Na de most ez a házi, na ezzel lesz az igazi kísérletezgetni! Fene se gondolta, hogy ezt ilyen egyszerű megcsinálni. Látszik, hogy nem vagyok túl járatos az olasz konyhában. :)
Ha adhatok egy tippet... Próbáld ki egyszer egy "nyírségi gombóclevesben" mint levesbetétet. És nagyon jó birka- vagy marhapörkölt mellé köretnek. OFF: Örülök, hogy jártál "nálam" :)
Köszi a tippeket, kipróbálom mindenképp. A gombóclevest különösen jó, hogy említetted! Köszönöm! Én is off: egyébként meg gomba téren (is) fejet hajtok előtted!
Látom, belevágtál (a tésztába:) és szemlátomást jól sikerült. Genovában egyszer láttam egy tésztást, az egy ilyen tésztakockából a jobb kéz hüvely-, mutató- és középső ujjának egy körkörös, csavarintó mozdulatával formált gombóckák,a szélébe benyomta a hüvelykujja ujjbegyét, aztán a gyűrűs- és kisujjának egy legyintésszerű mozdulatával belehessegette az elkészült gombócot a pult alá erősített, kihúzott fiók-félébe, amibe egy fólia zsák volt beterítve. Mikor az megtelt színig, pont egy nagy család szokásos adagja készült el, le se kellett mérni:) Egy mozdulattal meghúzta a zsák szélén levő szalagot, ezzel összehúzta a száját és a vevő már vihette is... Nézni is élvezetes volt.
A főzés nem marad el, sőt! Csak éppen párom vörös szemekkel ült a gépnél napközben, itthonról dolgozott, kisfiam telistele pöttyökkel és meg lerágom a körmeimet, hogy mi a fenére allergiásak... :(
Kedves Elif! A házilag készített gnocchit én is mindenképpen ki fogom próbálni, mert a tiéd nagyon-nagyon guszta! Szuper lett az új profilképed is! Megkérdezhetem, hogy milyen progival szerkesztetted?
Eperlány: köszönöm szépen! Örülök, hogy rámtaláltál! :)
trendo: sajnos semmi javulás, holnap irány a kórház, ma kaptunk beutalót. Remélem most haladunk majd legalább egy lépést a megoldás felé.
iceflower: annyira egyszerű a recept, majd meglátod, ez az igazi tojásmentes változat, csak szánnám már rá magam a nagy stresszelés közepette, hogy befejezzem legalább ezt a bejegyzést. Köszi a képdícséretet is. Az efecsillag.blogspot.com oldalon van még egy-két kép. Infranview, Powerpoint és Paint segítségével gyártom őket. A másik blogra, vagy egy harmadikra, majd még meglátom jön a közeljövőben reményeim szerint a pontos lépésenkénti leírás arról, hogyan készülnek ezek a képek.
Remélem megtalálják a baj gyökerét, kiváltó okát és akkor már könnyebb a gyógyulás útjára vezetni ezt a gyönyörű gyerkőcöt. Biztos nem valami gyermekbetegség? Tutti hogy táplálékallergia? Viszket is szegénynek, gondolom... Jobbulást kívánok!
Köszönöm Elif, szétnézek a másik blogodon is. :) Az jó lenne, ha készítenél lépésről-lépésre leírást, úgy biztosan én is nekiállnék valamilyen képszerkesztésnek. Most olvasom, hogy betegek vagytok! Jobbulást kívánok, és sok-sok gyógypuszit küldök Efe babának!
Még nem ismerjük egymást, de azért valami kapocs már van köztünk. Erám adta meg a linkedet. :) Júniusban nekünk készítettél tortát, pontosabban a kislányomnak, Leylának. Mivel nem tudtam az elérhetőségedet, így nem volt alkalmam megköszönni, de most pótolom. Nagyon hálás vagyok a kedvességedért és a munkádért, csodálatos tortát készítettél! Mindenki a csodájára járt, és meg is jegyezték többen, hogy az eddigi cukrászdákból rendelt torták elbújhatnak a tied mögött! :)
Remélem a kisfiad jól van, és várom a fejleményeket vele kapcsolatban!
trendo: kivizsgálás folyamatban... Valószínűleg nem allergia. Mindenesetre nagyon megnyugtató, hogy már 1 nap alatt is szemmel látható a javulás, amit a tegnap felírt új szer és új instrukciók kombinációjának köszönhetünk.
iceflower: köszönjük a jókívánságot és a puszikat, viszont ;).
Hajni: örülök, hogy írtál és még jobban, hogy ennyire ízlett a torta. A fondanttal azért nem lettünk barátok, igencsak megküzdöttem vele, de egy plusz tapasztalatnak mindenképpen jó volt. :)
20 megjegyzés:
Legutóbb gnocchit a magyar paprikáskrumplival "összeházasítva"ettem, nagyon finom volt :)
Na az is érdekes lehetett, én is biztosan kipróbálom szokatlan kombinációkban is ezentúl. Eddig mindig az volt, hogy rákívánkoztam, megvettem a csomagoltat (nagyritkán), megfőztem, nem volt az igazi, aztán jó időre száműztem a konyhából és így tovább. Na de most ez a házi, na ezzel lesz az igazi kísérletezgetni! Fene se gondolta, hogy ezt ilyen egyszerű megcsinálni. Látszik, hogy nem vagyok túl járatos az olasz konyhában. :)
Ha adhatok egy tippet... Próbáld ki egyszer egy "nyírségi gombóclevesben" mint levesbetétet. És nagyon jó birka- vagy marhapörkölt mellé köretnek.
OFF: Örülök, hogy jártál "nálam" :)
Köszi a tippeket, kipróbálom mindenképp. A gombóclevest különösen jó, hogy említetted! Köszönöm!
Én is off: egyébként meg gomba téren (is) fejet hajtok előtted!
De tündér kisfiú!!!! :))
Köszönjük szépen Thrini, kisfiunk nevében is! :)
Kedvenceim egyike a gnocchi. Látom, a kicsidnek is ízlik:) Édes baba!!
Látom, belevágtál (a tésztába:) és szemlátomást jól sikerült. Genovában egyszer láttam egy tésztást, az egy ilyen tésztakockából a jobb kéz hüvely-, mutató- és középső ujjának egy körkörös, csavarintó mozdulatával formált gombóckák,a szélébe benyomta a hüvelykujja ujjbegyét, aztán a gyűrűs- és kisujjának egy legyintésszerű mozdulatával belehessegette az elkészült gombócot a pult alá erősített, kihúzott fiók-félébe, amibe egy fólia zsák volt beterítve. Mikor az megtelt színig, pont egy nagy család szokásos adagja készült el, le se kellett mérni:) Egy mozdulattal meghúzta a zsák szélén levő szalagot, ezzel összehúzta a száját és a vevő már vihette is... Nézni is élvezetes volt.
trinity: köszönöm szépen Efe nevében! :)
trendo: hát azthiszem ilyen szintre én sose fogok eljutni, de egyszer talán majd én is láthatom, ahogy egy profi ügyködik. :)
Ha egyszer megpróbálod és rááll a kezed, nagyon gyorsan te is profi leszel! :)
Úgy látom, túl sok gnocchit főztél, még mindig maradt belőle és ezért nem főzöl újabb ételt:)
A főzés nem marad el, sőt! Csak éppen párom vörös szemekkel ült a gépnél napközben, itthonról dolgozott, kisfiam telistele pöttyökkel és meg lerágom a körmeimet, hogy mi a fenére allergiásak... :(
Kedves Elif! A házilag készített gnocchit én is mindenképpen ki fogom próbálni, mert a tiéd nagyon-nagyon guszta!
Szuper lett az új profilképed is! Megkérdezhetem, hogy milyen progival szerkesztetted?
Nagyon édes a kiskrapek, a bloghoz külön gratulálok! Nagyon tetszik!
Hogy álltok a pöttyökkel? :) Remélem, javult a helyzet?
Eperlány: köszönöm szépen! Örülök, hogy rámtaláltál! :)
trendo: sajnos semmi javulás, holnap irány a kórház, ma kaptunk beutalót. Remélem most haladunk majd legalább egy lépést a megoldás felé.
iceflower: annyira egyszerű a recept, majd meglátod, ez az igazi tojásmentes változat, csak szánnám már rá magam a nagy stresszelés közepette, hogy befejezzem legalább ezt a bejegyzést. Köszi a képdícséretet is. Az efecsillag.blogspot.com oldalon van még egy-két kép. Infranview, Powerpoint és Paint segítségével gyártom őket. A másik blogra, vagy egy harmadikra, majd még meglátom jön a közeljövőben reményeim szerint a pontos lépésenkénti leírás arról, hogyan készülnek ezek a képek.
Remélem megtalálják a baj gyökerét, kiváltó okát és akkor már könnyebb a gyógyulás útjára vezetni ezt a gyönyörű gyerkőcöt. Biztos nem valami gyermekbetegség? Tutti hogy táplálékallergia? Viszket is szegénynek, gondolom...
Jobbulást kívánok!
Köszönöm Elif, szétnézek a másik blogodon is. :) Az jó lenne, ha készítenél lépésről-lépésre leírást, úgy biztosan én is nekiállnék valamilyen képszerkesztésnek.
Most olvasom, hogy betegek vagytok! Jobbulást kívánok, és sok-sok gyógypuszit küldök Efe babának!
Szia Elif!
Még nem ismerjük egymást, de azért valami kapocs már van köztünk. Erám adta meg a linkedet. :) Júniusban nekünk készítettél tortát, pontosabban a kislányomnak, Leylának. Mivel nem tudtam az elérhetőségedet, így nem volt alkalmam megköszönni, de most pótolom. Nagyon hálás vagyok a kedvességedért és a munkádért, csodálatos tortát készítettél! Mindenki a csodájára járt, és meg is jegyezték többen, hogy az eddigi cukrászdákból rendelt torták elbújhatnak a tied mögött! :)
Remélem a kisfiad jól van, és várom a fejleményeket vele kapcsolatban!
Üdvözletem:
Hajni
trendo: kivizsgálás folyamatban... Valószínűleg nem allergia. Mindenesetre nagyon megnyugtató, hogy már 1 nap alatt is szemmel látható a javulás, amit a tegnap felírt új szer és új instrukciók kombinációjának köszönhetünk.
iceflower: köszönjük a jókívánságot és a puszikat, viszont ;).
Hajni: örülök, hogy írtál és még jobban, hogy ennyire ízlett a torta. A fondanttal azért nem lettünk barátok, igencsak megküzdöttem vele, de egy plusz tapasztalatnak mindenképpen jó volt. :)
Megjegyzés küldése