2010. október 7., csütörtök

Első felháborodás!

   Egy gondolat tört elő belőlem elfolythatatlanul annak hatására, hogy engem is utolért a másolási láz. Gyors és könnyű keresésem eredményeként rögtön 3 olyan weboldal ugrott elő, mely nemrégiben közzétett Sziruppal öntözött vörös rózsák bejegyzésemet (képekkel, szöveggel) egy-az-egyben közölte bármiféle megkeresés, engedélykérés nélkül. 2-nél ugyan a bejegyzésben feltüntette az azt közzétevő a blogom címét, de itt is felhívom kedves figyelmét mindenkinek, hogy nem ez az elfogadható út! A 3. oldalon már csak a képen látható Ízmorzsák felirat emlékeztet az eredeti szerzőre, melyet legalább nem vágtak le a képről... És akkor ezek még csak azok az oldalak, melyek az eredeti nevével tették közzé az édességet...
   Igen, egyrészt ez azt mutatja, hogy valami mások tetszését is elnyerő, jó dolgot csinálgatok, másrészt viszont ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy érdemes-e folytatni eme tevékenységet...

19 megjegyzés:

Samy írta...

Kedves Elif!

Abszolút megértem, hogy felbosszantott! De ez ne törjön le! Sajnos ilyen mindig volt és mindig is lesz... az emberek ilyenek. De Te csak alkoss! Te vagy az EREDETI!
Szép napot!

Petra

Ildy írta...

Miért nem tiltod le a jobb egérgombos másolást?
http://www.bloggersbloggers.com/2010/04/block-right-click-jobb-gomb-tiltasa.html

chriesi írta...

Persze hogy érdemes!!! Ez csak annak a szegénységi bizonyítványa aki ellopta tőled.

Eszti írta...

De érdemes ám, Elif, te vagy az eredeti!!! Ettől függetlenül hogy Magdit idézzem, sünt a végbelébe annak, aki...

A jobbklikk-tiltás jó ötlet, csak sajna ha bal egérrel kattint a képre, a kinagyítottat már lehet jobbklikkelni, és a ctrl+c továbbra is működik :( ha ezek tiltására is van tippetek, welcome!

Ms. Poppy írta...

Drága Elif!
A folytatás nem lehet kérdéses. Szuper, amit csinálsz, szegényebbek lennénk nélküle mi, hűséges olvasóid, 'webbarátaid'.

Aki valamit alkot a neten, előbb- utóbb kénytelen lesz szembesülni a negatívumokkal is: plagizálással, névtelen, erősen sértő komentekkel stb. 100%- os védelem nincs. Persze, érdemes törekedni rá, pl. ahogy Ildy is írt egy tippet, vagy ahogy most te is teszed eme posztoddal.

Dühítő és elszomorító, ha valami, amiért megdogoztál, amibe szívedet- lelkedet beletetted ilyen sorsra jut. Meg kell próbálni túllépni ezen, és azok felé az emberek felé fordulni, akik ezt kellő képpen értékelik és tisztelik.

GasztroRéka írta...

Én nem másolásnak hanem lopásnak hívom. Azt gondoltam kicsi blog vagyok, aztán mégis másolnak.
Nem veszik komolyan az adatvédelmet,mert még senki nem perelte be őket.
Folytasd ez nem kérdés, mert szeretjük a blogodat!

Móni írta...

Ugyanugyan! Te vagy a besztof, akkor meg hova aggódsz? ;-)

sedith írta...

Mondjuk, még jó, hogy ketten megemlítették a blogodat! Azért az disznóság, hogy csak úgy elveszik a receptet és főleg a fotókat. Különben én is készülök elkészíteni őket (már régen akartam, de nem jött össze), de eszem ágában sem állna, hogy a te fotóiddal illusztráljak!

sedith írta...

Jaj, és az lemaradt, hogy: nehogy abbahagyd! Lököttek, tolvajok, rosszindulatúak mindg lesznek, nem érdemes miattuk feladni önmagunkat!:)

Elif írta...

Köszönöm szépen nektek a nyugtatást és a kedves szavakat! Közben persze sikerült átgondolni a dolgot és végetvetni ennek az első felháborodásnak. A jobb-klikk tiltást meg fogom csinálni, köszönöm az ötletet Ildy.
Folytatom a blogolást, talán annyi történni fog, hogy a képek egy hangsúlyosabb vízjelet kapnak magunkra a továbbiakban, meglátjuk.

boxa írta...

Szia!
Drága Elif abba ne hagyd!!!!!!ne foglakozz velük, mindenki tudja ki az eredeti!!!

Adél (Afraa) írta...

Salam aleykum!

Mint hű olvasód, és receptjeid nagy rajongója (és kipróbálója), szinte kérlellek, h abba ne hagyd a blogolást. Már 2x is örömet okoztál a családomnak, és a továbbiakban se szeretném őket megfosztani ettől :-)

És ha már fotók. Nem tudom, h mennyire lenne ideillő, v sem, de borzasztóan örülnék egy kis gasztrofotó gyorstalpalóhoz Elif módra :-) nagyon szépek, ötletesek, izgalmasak. Hogy csinálod, mondd?

Szemi írta...

Elif, ezen ne gondolkozz !
Ez a te életed, teszed amit szeretsz, jól csinálod, örömöt szerzel vele magadnak, és sok más embernek.

Aki lop, azzal ne törődj. Az legyen az ő szégyene... neki kell majd egyszer szembenézni azzal,hogy elvette,ami a másé.

Egyébként nem értem, hogy én hol voltam mostanáig? Hogy nem találtam ide a blogodra?
Jók a receptek, szépek a képek, gratulálok!

Kérdés: hogy tudtad megtalálni ezeket az oldalakat, akik elvitték a szövegedet és a képeidet?

Aldebaran írta...

Szia Elif,

szerintem se hagyd abba semmikepp a blogolast. Mi lenne, ha vizjellel latnad el a kepeket? Nem tudom, hogy mondjak ezt pontosan, de a neved ill. a blogod cime menjen at halvanyan keresztben a foton, hogy ne lehessen levagni rola.

Udv,

K.

Hajni írta...

Helló Elif!Ne izgasd magad,ilyen mindig van,volt és lesz!Javaslok valamilyen nagyobb,de diszkrét vízjelet,ami még nem zavaró a képeken.A finomságot pedig Te csináltad,fotóztad stb.Ennek a képességét és a kreativitásodat senki nem veheti el tőled!!!!:-)))Üdv.:Hajni(A No Saltyról)

tothmagdi írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Egyetértek, h rossz érzés, mikor valaki ellopja a munkádat, neadjisten még ékeskedik is evvel a más tollával!(azért egy halk utalást dobsz a weblapjaikra?)
Nehogy ez visszatartson Téged a folytatástól! Hajrá Elif!

Elif írta...

Adél: nagyon örülök, hogy az ételek mellett a fotóim is ennyire tetszenek! Bár nem tartom magam profi fotósnak, de mivel a gasztrobox is felkért egy tetszőleges kép elkészültének leírására és te is hasonlóra kértél, valószínűleg hamarosan írok egy fotózós bejegyzést is.

Szemirámisz: nagyon örülök, hogy végül idetaláltál. :D És köszönöm a szép szavakat neked is! Az oldalak egy részét egyszerűen a google dobta ki, a többit pedig a http://www.copyscape.com/plagiarism-detector/ oldal segítségével találtam meg.

Kedves Hugic, Bogi, Aziza, Hajni: köszönöm nektek is a nyugtató szavakat. Igen, a megoldás a vízjel lesz, már folyamatban van a beújítása. Üdv: Elif

Gesztenye receptjei írta...

Kedves Elif!

Csodás fotóid vannak, ezért lopták el őket.
Nekem tavaly év végén 300 képemet és receptemet találtam meg egy oldalon, mint sajátját. Mertem szólni érte, aztán kaptam is hideget, meleget. Szinte elárasztotta trágár megjegyzésekkel a fél blogomat. A képekre régen nem írtam rá a nevem, most már középre írom. Ha nem tudsz az oldal gazdájával beszélni, akkor a szolgáltató felé jelez, már értünk így el eredményt.
Kérlek Te is csatlakozz a következőhöz:
http://szegyen-fal.blogspot.com/.
Ahol megtaláltad a képeidet (hacsak nem gyűjtőoldal), akkor ki lehet tenni a szégyenfalra.

Elif írta...

Köszi gesztenye, ha lesz egy kis extra időm meg is fogadom a tanácsaidat!