Drága Dolce Vita köszönjük az élményt, az új tapasztalatot (reméljük nem fogunk a jövőben gyakorta téged emlegetni, mint a minket kávéval megrontó perszónát), a rengeteg fantasztikus receptet és ihletadó képet! Kívánunk neked kiskuktámmal együtt Nagyon Boldog 4. Születésnapot valamint sikeres és bőséges még sokszorennyit és -ilyet a jövőre!
Hozzávalók (kb. 50-60 db kis fánkhoz):
30 dkg liszt
50 dkg krémes tehéntúró
1 csapott tk szódabikarbóna
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 dl cukor
olaj a sütéshez
A kávésodóhoz:
fél pohár tejszín (1 pohár = 2,5 dl)
1 pohár tej
2 ek cukor
2 tk vaníliás cukor
2 ek keményítő
fél pohár főzött kávé (vagy fél pohár víz + 2 tk instant kávé)
Elkészítés:
A fánkok hozzávalóit határozott mozdulatokkal összekeverjük, majd a tésztából jól megpakolt teáskanálnyi adagokat szaggatunk a forró olajba (kb. 2 ujjnyi mélységű olajjal már szépen működni fog a dolog).
A fánkokat, akik a művelet közben önálló életre kelnek és elkezdenek maguktól is forgolódni (de azért néha nem árt megpiszkálni őket) szép világosbarnára sütjük majd nedvszívó papírral fedett tálcára szedjük ügyelve, hogy a kész fánkocskák egymást agyon ne nyomják (vagyis megőrizzék kecsesen gömbölyded formájukat).
A műveletet értelemszerűen a tészta elfogytáig ismételjük.
A sodóhoz a tejjel elkeverjük a keményítőt majd a többi hozzávalót is az edénybe öntve/adva folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és 1-2 percig hevítjük, mialatt a szósz szépen besűrűsödik. Tálaljuk forrón a fánkokat nyakonöntve, vagy hidegen, ez esetben gyakran keverjük át a szószt míg szobahőmérsékletre nem hűl, hogy a "bőrösödését" elkerüljük. Melegen egy finom kis latte-ra emlékeztet krémes állagban, hidegen pedig letagadhatatlanul frappe vonásokat hordoz.
Jó étvágyat! Tunkoljatok velünk!
Az ihletadó Ricottafánk receptért köszönet Petrának!
8 megjegyzés:
Vazzzeee, egészen pontosan 1254 éve keresek megbízható túrófánk receptet (na jóó, kisebb túlzással persze... :) ), szóval húúúdejóóó! Én tuti megcsinálom!!
Nagyon guszta
jaj ne.. gyonyoruek!!! es en mar megint a reggeli zabpelyhem mellol nezem ezeket a csodas kepeket. gratula a receptert es a kepekert is!
Nagggyon szuper ez a sodó!!!
egy kávérajongó :)
hű, azannya! Ez olyan, de olyan jól néz ki!!!és kávés!!!!és ennem kell!!!!
Köszi szépen mindenkinek! :)
Nagyon finom Elif!Nagyon jó recept, gyors is! Kávésodó is tutijó, aszsem sűrűn fogok csinálni! Köszönöm!!!
Örülök Verus, hogy ez is bevált4 :)
Megjegyzés küldése