2011. január 5., szerda

ÖGYE - Puffasztott gabonás Csokifalatok

   Erősen megfordult a fejemben, hogy ez a kis Party Bon-bon kezdemény (a legeslegelső csokipróbálkozásom) nem lévén elég tökéletes és fotogén inkább ne kerüljön fel ide a blogra, de miután a történet hihetetlenül egyszerű és olyannyira finom, hogy ilyen sebességgel nálunk csoki még az életben nem fogyott (pedig van tapasztalatunk a csokieltűntetés témakörében) úgy döntöttem mégiscsak itt a helye.
   Bon-bon forma NÉLKÜL is készíthető, sőt!


Egyszerűsített megoldás (forma használata nélkül!):

Hozzávalók:
  1 tábla - 10 dkg - csokoládé (tetszés szerint tej, fehér vagy ét)
  1,5 dl natúr vagy mézes puffasztott gabona (rizs, búza, tönkölybúza, stb.)
  2 ek színes tortadara

Elkészítés:
   A csokoládét mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk meg (közben is párszor keverjük át). Vigyázzunk, hogy a csokoládé ne hevüljön túl, mert az állaga "túróssá" változhat - különösen a fehér csokoládé hajlamos erre.
   Keverjük az olvasztott csokihoz a gabonát, majd sütőpapírral vagy alufóliával fedett tálcára (tányérra) teáskanálnyi adagokat rendezzünk belőle. Tetejüket hintsük meg a tortadarával, majd adjunk nekik 20 percet a hűtőben, hogy szépen megszilárduljanak!

Az én megoldásom:

Hozzávalók (kb. 15 db bon-bon-hoz):
  8 dkg tejcsokoládé
  5 dkg fehér csokoládé
  1 dl mézes puffasztott tönkölybúza
  1-2 ek színes tortadara

Elkészítés:
   A tejcsokoládét mikróban megolvasztjuk, hozzákeverjük a gabonát.
   A bon-bon forma egyes poharaiba némi tortadarát szórunk, majd 1-1 teáskanálnyi csokit kanalazunk rájuk.
   A fehér csokoládét is megolvasztjuk (óvatosan, nehogy túlhevüljön, a fehér csoki max. 45 fokon életképes), majd belőle 1-1 kávéskanálnyival fedjük a bon-bonokat, nagyjából elsimítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük. Ezután szépen kifordítgatjuk a csokifalatokat a formából és tádáááám .... már el is fogyott ....

TIPP: Azoknak, akik szeretnék jobban belevetni magukat a Bon-bon készítés rejtelmeibe két spéci blogoldal:

7 megjegyzés:

Cafe Pepela írta...

Merhaba Elif..
Çok lezzetli görünüyorlar ellerine sağlık! :)

Praliné Zsuzsi írta...

Szuper ötlet a rizses bonbon! és köszönöm szépen a hivatkozást, nagyon kedves Tőled!

Gesztenye receptjei írta...

Elif!

Ez nagyszerű ötlet, már tovább is gondoltam:-)nagyon klasszul néz ki!

KÖszi a hivatkozást, nagyon kedves vagy!:-)))

Bianka írta...

Csúcs szuper, nagyon mutatós

Ottis írta...

nagyon ötletes, köszönet az ötletért!

Adél (Afraa) írta...

Ahhhh, de király :) Nyam-nyam!

Külön köszönet a linkekért is!

Elif írta...

Tesekkür ederim Pepelacim!

Köszönöm szépen mindenkinek és nagyon szívesen a linkelést és az ötletet, boldog vagyok ha fel tudjátok használni valamikor valamihez! :)