2010. július 20., kedd

Sárgabarackfelfújt kidurranásig!

   Kedves Nosalty-s szakácspajtásnőm, Dacota közvetítésével jutott el hozzám eme fantasztikus sütemény receptje. Esküdözöm keményen, hogy amilyen szemetgyönyörködtetően egyszerűnek néz ki, olyan könnyű is elkészíteni amellett, hogy tipikusan az abbahagyhatatlan kategóriába tartozik. Én speciel miután tegnap este elkészítettem egész éjjel vele álmodtam és khm... mivel kisfiam kétszer is ébredt az éjjel (csakis az ő hibája ezek szerint) rá is jártam úgy hajnali 2 és 5 körül is.
   Nagyon veszélyes, függőséget okoz. Forrón is, hidegen is, aznap is, másnap is mennyei!


   Jöjjön hát a picit hűtőm tartalmához alakított recept.

Hozzávalók:
  1 kg sárgabarack
  17 dkg cukor
  25 dkg liszt
  1 ek citromlé
  1 tk fahéj
  2 tk sütőpor
  1 tojás
  1,5 dl natúr joghurt
  1-1,5 dl tej
  7,5 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:
   A barackokat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és negyedekre vágva egy tálba tesszük. Hozzájuk adjuk a fahéjat, 10 dkg-ot a cukorból és a citromlevet, majd jól átkeverjük az egészet.
   Kivajazott kb. 30*20-as tepsibe, jénaiba vagy egy nagy tortaformába öntjük és kicsit elegyengetjük.
   A vajat megolvasztjuk, majd ha kicsit meghűlt (nagyjából) hozzákeverjük a tojást, joghurtot és tejet.
   Összekeverjük a lisztet, maradék cukrot és a sütőport, majd szépen összedolgozzuk az egészet míg egy lágy tésztát kapunk.
   Kanálnyi adagokat szaggatunk a tésztából, és össze-vissza elhelyezzük őket a sárgabarackok tetején.
   Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: