Nem vagyok egy nagy leves fogyasztó, nade ez a frissítő mentás joghurtleves bármikor bárhol jöhet. Ráadásul nagyon könnyen elkészíthető és remekül alkalmazkodik az évszakok váltakozása szülte elvárásokhoz. Nyáron hűsítő, télen forrón fogyasztva pedig lélek- és testmelegítő.
Hozzávalók:
2-2,5 ek rizs
3 dl natúr joghurt
fél tojássárgája
fél ek liszt
1 csapott ek szárított morzsolt menta
1-2 tk citromlé
1,5 l víz
1 púpozott tk só
Elkészítés:
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük.
Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, liszttel, citromlével és a sóval.
Amikor a víz felforrt félrehúzzuk a tűzről, a joghurtos keverékhez merünk és keverünk fokozatosan 2-3 merőkanállal belőle, majd ezt lassan, kézi habverővel folyamatosan keverve visszaöntjük a vízhez. Hozzákeverjük a mentát is, majd ha újraforrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet és fedő alatt hagyjuk a rizst még 15 percig dagadni.
Melegen vagy ebben a kánikulában természetesen jól behűtve is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Nyáron behűtve, télen forrón, esetleg frissen sült pidével. Nehezebb, olajosabb fogások előtt (vagy után) remek gyomornyugtató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése