2011. február 14., hétfő

ÖGYE: Szedres Cupcake Valentin napra és Mevlit Kandil-ra

   Két apropóm is volt idén legalább egy gyors finomságot összedobni ezen a mai napon. Ott van persze a Valentin nap, melyet ki ünnepel ki nem, személy szerint én abból merítek ihletet amiből csak tudok a napjaink színesítéséhez, ilyenmódon semmilyen ünnepnek nem vagyok elrontója. Tehát Happy Valentine's Day mindenkinek, aki nyitott rá!


   Másrészt idén véletlenül éppen mára esik a Mevlit Kandil is, amikoris az Iszlám Világ Mohamed próféta (s.a.v.) születését ünnepli, aminek alkalmából hozok majd még nektek egy spéci Kandil perecet is, mely rendszerint ezen a napon készül sokszáz (vagy sokezer) konyhában. Egy szó, mint száz: Mevlit Kandiliniz Mutlu Olsun!


Hozzávalók (12 muffinhoz):
  1 és 1/3 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl)
  1 csapott kk sütőpor
  1 kk szódabikarbóna
  csipet só
  2/3 pohár cukor (egy része lehet vaníliás cukor)
  fél pohár fagyasztott (vagy friss) szeder
  1/3 pohár olaj
  fél pohár joghurt
  1/3 pohár tej
  1 tojás

Elkészítés:
   Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a cukorral.
   A szedret kiolvasztjuk, majd az olajjalm joghurttal és tejjel együtt összeturmixoljuk. Ezt a keveréket és a tojást is hozzákeverjük a liszthez (csak ameddig nagyjából elegyedik, ne keverjük túl).
   Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba merünk kb. 2-2 ek-nyit a masszából, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd marcipánmasszából, vagy (mint jelen esetben) házilag készített fondantból nyújtott és szaggatott formákkal díszítsük a tetejüket. (A szívek alját picit megnedvesítettem, hogy az alsó fondantréteghez tapadjanak.)

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Cafe Pepela írta...

Ellerine sağlık Elif'ciğim.
Kandilini kutlar,nice güzelliklere vesile olmasını dilerim.
Kalbi selamlarımla

Gesztenye receptjei írta...

Elif!
Fantasztikusan jól néznek ki:-))

Kreatív konyha írta...

Nagyon helyesek a muffinok, szépek fotó, különösen az első, háttérben a szívecskés szalvétával.

Bianka írta...

Jaj nagyon szépek lettek

Kála írta...

"személy szerint én abból merítek ihletet amiből csak tudok a napjaink színesítéséhez, ilyenmódon semmilyen ünnepnek nem vagyok elrontója."

Ezzel annyira egyet tudok érteni :-). A muffinon pedig elgondolkodtam: vajon működne eperrel is?

Viki írta...

Annyira csodálatos, hogy már több perce itt merengek és nem haladok tovább. Egyszerüen nem tudom levenni a szemem róluk. A tálalás, dekoráció fantasztikus.

Elif írta...

Cafe Pepela: Tesekkür ediyorum! :)

Gesztenye: köszi! :)

Mónika: köszi, nekem is kedvencem lett az a fotó, aha tudnád mióta várt már az a szalvéta, hogy végre szerepet vállalhasson. :)

Bianka: köszi neked is! :)

Kála: Imádom a kálákat, ezt csak úgy mellékesen. :) Igen, szerintem meg lehet próbálni eperrel is, esetleg valamivel többel is mint a receptben van.

Viki: nagyon szépen köszönöm! Igazából jelen esetben a süti összedobása azthiszen nem tartott tovább, mint a fényképezés és dekorálás... hogy ez plusz vagy minusz pont-e neki, nem is tudom. :)