Másrészt idén véletlenül éppen mára esik a Mevlit Kandil is, amikoris az Iszlám Világ Mohamed próféta (s.a.v.) születését ünnepli, aminek alkalmából hozok majd még nektek egy spéci Kandil perecet is, mely rendszerint ezen a napon készül sokszáz (vagy sokezer) konyhában. Egy szó, mint száz: Mevlit Kandiliniz Mutlu Olsun!
1 és 1/3 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl)
1 csapott kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
csipet só
2/3 pohár cukor (egy része lehet vaníliás cukor)
fél pohár fagyasztott (vagy friss) szeder
1/3 pohár olaj
fél pohár joghurt
1/3 pohár tej
1 tojás
Elkészítés:
Az átszitált lisztet összekeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, sóval és a cukorral.
A szedret kiolvasztjuk, majd az olajjalm joghurttal és tejjel együtt összeturmixoljuk. Ezt a keveréket és a tojást is hozzákeverjük a liszthez (csak ameddig nagyjából elegyedik, ne keverjük túl).
Papírkapszlikkal bélelt muffinformákba merünk kb. 2-2 ek-nyit a masszából, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15-18 perc alatt készre sütjük a muffinokat. Hagyjuk őket teljesen kihűlni, majd marcipánmasszából, vagy (mint jelen esetben) házilag készített fondantból nyújtott és szaggatott formákkal díszítsük a tetejüket. (A szívek alját picit megnedvesítettem, hogy az alsó fondantréteghez tapadjanak.)
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Ellerine sağlık Elif'ciğim.
Kandilini kutlar,nice güzelliklere vesile olmasını dilerim.
Kalbi selamlarımla
Elif!
Fantasztikusan jól néznek ki:-))
Nagyon helyesek a muffinok, szépek fotó, különösen az első, háttérben a szívecskés szalvétával.
Jaj nagyon szépek lettek
"személy szerint én abból merítek ihletet amiből csak tudok a napjaink színesítéséhez, ilyenmódon semmilyen ünnepnek nem vagyok elrontója."
Ezzel annyira egyet tudok érteni :-). A muffinon pedig elgondolkodtam: vajon működne eperrel is?
Annyira csodálatos, hogy már több perce itt merengek és nem haladok tovább. Egyszerüen nem tudom levenni a szemem róluk. A tálalás, dekoráció fantasztikus.
Cafe Pepela: Tesekkür ediyorum! :)
Gesztenye: köszi! :)
Mónika: köszi, nekem is kedvencem lett az a fotó, aha tudnád mióta várt már az a szalvéta, hogy végre szerepet vállalhasson. :)
Bianka: köszi neked is! :)
Kála: Imádom a kálákat, ezt csak úgy mellékesen. :) Igen, szerintem meg lehet próbálni eperrel is, esetleg valamivel többel is mint a receptben van.
Viki: nagyon szépen köszönöm! Igazából jelen esetben a süti összedobása azthiszen nem tartott tovább, mint a fényképezés és dekorálás... hogy ez plusz vagy minusz pont-e neki, nem is tudom. :)
Megjegyzés küldése