Kövezzetek meg, de én most igenis posztoni fogom a Húsos tésztát! Kicsitsem török, ráadásul szemtelenül egyszerű és mégcsak nem is olyan irgalmatlanul gyönyörűséges, de nálam magasan vezette a vacsora Top 10-t gyermekkoromban. Amiért pedig éppen itt és most jött el az ideje, hogy az én (kényszerdiéta következményeként) überválogatóssá vált kisfiam úgy pusszantotta befelé a minap a dupla adagot belőle, mintha ott se lett volna. Hát igen, mostmár egy ilyen apró dolog is könnyeket csal a szemembe, na meg hozzá a nosztalgia... Ahh...
Ezek után már fel sem vettem, hogy párom egyetlen pillantást szánt csak a tésztának és elvonult. Török a drága, mégis mit várok tőle? Amiben nincs paradicsom, az neki nem is étel. :) Legalább több marad nekünk, ugye Efe?
Édes drága anyukámnak ajánlom ezt a bejegyzést nagy-nagy szeretettel!
Hozzávalók (3-4 főre):
25 dkg tetszés szerinti száraztészta (nálam durum Fussili)
10 dkg marha löncshús, vagy finomra darált sovány marhahús
2 ek apróra vágott hagyma (vagy/és 1-2 gerezd zúzott fokhagyma)
1 dl tejszín
3 ek natúr joghurt (vagy a tejszín és a joghurt helyett egyszerűen csak tejföl)
2 ek olaj
só, bors
kevés vágott petrezselyem a díszítéshez (ha éppen kéznél van)
Elkészítés:
A tésztát feltesszük főni. Közben elkészítjük a szószt.
Ehhez a hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a villával összetört löncshúst vagy a darált húst, sóval, borssal (ha úgy tetszik fokhagymával) ízesítjük. - A löncshúst elég jól átforrósítani, a darált húst rövid ideig azért pároljuk! - Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a joghurtot és pár perc alatt készre főzzük (2-3 perc).
A tésztát leszűrjük, hideg vízzel egyszer átöblítjük, összekeverjük a szósszal és tálaljuk. Tetejére szórhatunk egy kis aprított petrezselymet, ami természetesen ez esetben nem alaptartozék.
Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom! Jó étvágyat!
8 megjegyzés:
Hmmm,ez nagyon nagyszerűen hangzik,gyors étel,nálam ez már jó pont.
Ui:Nagyon nehezen jutok fel a blogodra,erre pl.számoltam 14x kellett rákattintanom,mire bejött,egyszerűen megszakad a kapcsolat.Ezt eddig csak a te blogoddal kapcsolatban észleltem,nem tudom mi lehet a hiba.
Köszi Belly! És az észrevételt is! Hol kattintottál, ahonnan nem nyílt meg? Megpróbálom gyorsítani az oldalt, vagy nem is tudom...
MMm,çok leziz görünüyor,makarnaya her daim varım! :)
Cici bayramlar diliyorum şimdiden,sevgi ve selamlarımla
Helló!
Próbáltam a gasztro.blog.hu-ról is,aztán megunván az irányítópultomról.Most már csak onnan próbálkozom,de akkor is csak úgy jösz be,ha nem a posztcímre,hanem a blognevedre kattintok.Most másodszorra engedett be,úgyhogy legközelebb is innen jövök.Mondjuk attól lehet,hogy az én készülékemben van a hiba.
A husis tészta pediglen holnap{szóval ma :-D} el fog készülni.Nem megy ki a fejemből.:-)
Tényleg nagyon finom lehet
Wow! Ez isteni lehet?! El is teszem a recepted, annyira jól néz ki! :-D
Tesekkür ederim Pepela canim, sana da cok güzel Bayramlar ve selamlar!
Belly: vajon hogy ízlett a tészta? :)
Bianka, Mézigörl: köszi nektek is!
Köszönöm, hogy nekem, az édes drága anyukádnak ajánlottad ezt a bejegyzést! Készítse mindenki olyan nagy szeretettel (és időszűkében gyorsasággal) családjának mint annak idején én neked, és akkor elmaradhatatlan a siker.
Megjegyzés küldése