2011. november 6., vasárnap

Gyorsposzt - Áfonyaöntet

   Nagyon gyorsan összedobható Áfonyaöntetet / Áfonyaszószt hoztam nektek. Egy igen kellemes kis sajttorta tetején kapott helyet az imént, de ugyanolyan szépen koronázna sok más süteményt, ill. palacsintát is. A citrom elhagyásával, ill. a citromlé mennyiségének csökketésével már akár vadhúsok vagy rántott Camembert sajt mellé is bátran aljánlanám.

Hozzávalók:
  15 dkg fagyasztott áfonya (vagy friss természetesen)
  fél dl víz
  4 ek cukor
  1 tk tortazselé por
  2-3 ek facsart citromlé (ha a sütemény úgy kívánja helyette 1 tk vaníliaaromát is használhatunk)

Elkészítés:
   Egy tűzálló edénybe öntjük a vizet, beleszórjuk a cukrot, a tortazselé port, egy habverő segítségével alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk az áfonyát és a citromlevet is és folyamatos keverés mellett felforraljuk, a tüzet elzárjuk.


TIPP: használhatjuk melegen vagy hidegen. Ha hígabbra szeretnénk használjunk valamivel több vizet vagy kevesebb zselé port.

Nincsenek megjegyzések: