l.Igaz ez a török féle egybesült fasirt sokáig süldögél illatozva a tűzhelyünkben, na de annál kevesebb ténykedést igényel, így Efe születése óta gyakori vacsoravendégünk egy kis rizs- vagy bulgurpilavval, salátával esetleg savanyúsággal karöltve. Az eredeti receptötlet hőn szeretett Binnur ablától származik. Ellerine saglik!
Hozzávalók:
30 dkg darált marhahús
1 fej hagyma
1 tojás
1 zsemle, vagy 1 szelet kenyér (tej az áztatáshoz)
2-3 ek zsemlemorzsa
kb. fél dl paradicsompüré
1 púpozott tk őrölt kömény
fél tk pirospaprika
só
bors
A mázhoz:
2 ek paradicsompüré
1 tk paprikakrém (pl. piros arany, akár csípős)
1 tk méz
A hagymát felaprítom, vagy lereszelem, a zsemlét tejbe áztatom majd kinyomkodom. Ezek után a köfte összes hozzávalóját összegyúrom, kb. 8-10 cm*20 cm-es lapított rudat formázok belőle. Sütőpapírral fedett, vagy kiolajozott tepsire teszem. Összekeverem a máz hozzávalóit és megkenem vele a fasirtot. 180 fokon kb. 1 óra 15 perc alatt megsütöm. Nekem egy őslelet gázsütőm van, így légkeveréses, alul felül sütős csodában valamivel kevesebb idővel számoljatok.
Jó étvágyat!
1 megjegyzés:
Kedves Elif, ebbe a receptbe itt és most beleszerettem, szerintem hamarosan sort kerítek a kipróbálására! :-) és olvasgatok tovább, nemrég akadtam a blogodra, és most nem tudom rávenni magam, hogy felálljak a monitor elől! :-)
Megjegyzés küldése