Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini
2 tojás
3 ek feta sajt
1 púpozott ek szárított morzsolt mentalevél
fél csokor felaprított petrezselyem
1 púpozott ek friss vagy fagyasztott kapor
2 szál zöldhagyma, vagy egy kisebb fej hagyma
1,5 tk sütőpor
kb. fél dl olaj (oliva vagy napraforgó)
kb. 1 pohár (2,5 dl) liszt
1 csapott tk bors
1 tk pirospaprika
só (számolj a sajt sósságával is)
A cukkinit nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát felaprítom, majd az összes hozzávalót összekeverem. A cukkini a keverés során levet enged így szép közepesen sűrű masszát kapok, melyet egy kiolajozott tepsibe, vagy tűzálló tálba öntök, simítok. A tepsit / tálat úgy válasszuk, hogy a masszánk kb. 1,5 cm magasággú legyen benne.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt készre sütöm.
Fokhagymás joghurttal (1 kis doboz natúr joghurt, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 csipet só) az oldalán nagyszerű könnyű vacsora vagy tízórai lehet.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése