Hozzávalók (3-4 személyre):
25 dkg kelkáposzta felcsíkozva
1 tojás
1 szikkadt zsemle
egy nagyobb hagyma fele
1-2 gerezd fokhagyma
2 ek liszt
zsemlemorzsa (kb. 2 ek + a forgatáshoz)
só, bors
fél kk őrölt kömény
fél kk majoranna
Elkészítés:
A kelkáposztát enyhén sós vízben kb. 10-12 perc alatt majdnem teljesen puhára főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és kinyomkodjuk, egészen apró darabokra vágjuk.
A hagymát lereszeljük és a káposztához adjuk a zúzott vagy szintén reszelt fokhagymával, a vízbe áztatott majd kinyomkodott zsemlével, tojással, liszttel és fűszerekkel együtt. Annyi zsemlemorzsát adunk még hozzá, ha szükséges, hogy szépen formázható, de még puha masszát kapjunk.
Kb. púpozott ek-nyi adagokat véve 1-2 cm vastag korongokat formázunk, amiket zsembemorzsába forgatva forró olajban kisütünk, majd konyhai papírtörlőre szedünk.
Ízlés szerinti körettel tálaljuk.
Jó étvágyat!
4 megjegyzés:
Ez nagyon finom:) hasonlót már készitettem. Isteni ize van benne a kelkáposztának.
Izgalmas finom lehet
Izgalmas megoldás, mivel én sem tudom a családdal a kelkáposztát semmilyen formában elfogadtatni.De így....ez kifejezetten csábító!
Off: imádom a török ételeidet, annyira jó, hogy meríthetek belőle!! Ezzel el is árultam, hogy jóval többet gyönyörködöm itt nálad, mint amennyit kommentelek, s ennek csak a rohanás az oka!
Köszönöm mindhármótoknak!
Megjegyzés küldése