2011. március 19., szombat

Kókuszos kuglóf csak úgy sebtében...

   Már talán egy hete is van, hogy halogatom ennek a receptnek a megosztását, így most épp olyan sebtében pótolom is, ahogyan maga a kuglóf (tésztája) anno el is készült. Recept a Portakal Ağacı-ról csokilencse elhagyással és tejmentesítéssel.



Hozzávalók:
  4 kisebb vagy 3 nagyobb tojás
  1 pohár cukor (1 pohár = 2,5 dl)
  fél pohár olaj
  fél pohár tej (jelen esetben szójatej)
  1 pohár kókuszreszelék
  2 és negyed pohár liszt
  1 csomag sütőpor
  (némi olvasztott étcsokoládé, kókuszreszelék, színes cukordara a tetejére)


Elkészítés:
   A kuglófformát gondosan kiolajozzuk és kilisztezzük. A tojásokat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és szójatejet, kókuszreszeléket, majd az előzőleg összekevert sütőport és lisztet is. Homogén masszává keverjük, majd a kuglófformába borítva, elsimítva előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
   Miután megsült 10-15 percig hagyjuk a formában pihenni, ezután borítsuk ki belőle!

Jó étvágyat!

TIPP: Díszíthetjük olvasztott étcsokoládéval, aprított dióval, mogyoróval, kókuszreszelékkel, de mindenféle extraság nélkül is mutatós és finom sütemény.

5 megjegyzés:

Tücsök Bogár írta...

Húúúha! Elif ez nagyon jól néz ki!

Bianka írta...

Csak úgy kérhetnék én is ebből a remekműből :)

Elif írta...

Köszi Tücsök Bogár! :)

Bianka: természetesen! :)

Életünk és ételeink írta...

Csak úgy sebtében is nagyon guszta..

Elif írta...

Köszi! :)