2010. november 29., hétfő

ÖGYE - Körmönfont krumplis tészta

   Minden terv borult, ezer bejegyzés csúszott és csúszik, ezermillió elnézést kérek mindenkitől emiatt, sajnos az ok ismét betegség. Megint kihúztuk az igencsak rövidet egy tetőtől talpig pöttyösödést (is) okozó könyörtelen vírus személyében... Drukkokat előreis köszönöm, hogy kisfiam hamar túllegyen a betegségen!

   Addigis egy rém egyszerű történet: krumplis tészta egy pici csavarintással, ahogy nálunk - megtörökösítve - készül.


Hozzávalók (3-4 főre):
  25 dkg tetszés szerinti tészta
  3-4 nagyobb darab burgonya
  4 ek olaj
  1 kis fej hagyma
  4 ek paradicsompüré
  só, bors, pirospaprika
  2-2,5 dl natúr joghurt
  1-2 kis gerezd fokhagyma
  1 ek vaj vagy margarin, vagy olaj
  némi Feta sajt (vagy tetszés szerinti sajt) a tetejére

Elkészítés:
   A kis kockára vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. A finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajon, hozzáadjuk a paradicsompürét, 1-2 percig kevergetve főzzük, majd ízesítjük egy kis sóval, borssal, némi pirospaprikával. Erős mozdulatokkal hozzákeverjük a lecsepegtetett burgonyát, hogy az közben félig-meddig "pürésedjen" és már félre is húzhatjuk a tűzről.
   A tésztát a csomagoláson leírtak szerint kifőzzük, figyelem: puhára, nem al dentére, mert nem kerül rá szósz, amit szeretnénk ha felszívna!
   Ha a tészta elkészült leszűrjük és egy kis vajjal alaposan átkeverjük.
   A joghurtot egy külön tálkában összekeverjük egy pici sóval és a zúzott fokhagymával.
   A tésztát tányérba szedve, a joghurttal meglocsolva, burgonyát rárétegezve egy kis morzsolt Fetával díszítve (és ízesítve) melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

Praliné Zsuzsi írta...

Jobbulast Nektek!

Tücsök Bogár írta...

Elif !
Mi a baja a kisfiadnak ? A gyógyszertől vagy a vírustól pöttyös ? Mielőbbi gyógyulást kívánok Neki !!!

Ms. Poppy írta...

Szegényke, rossz dolog betegnek lenni, de ha ilyen gondos anyuci van az ember mellett, az már felér fél gyógyulással.:) Jobbulást kívánok!

Várom a receptet is, mert kép alapján igencsak felkeltette a fantáziám!

Elif írta...

Köszönjük lányok!

Tücsök Bogár: a doki szerint a vírustól pöttyös, de eszméletlenül, ilyet még életemben nem láttam... és nem himlő állítólag, a kiütések mellett egy erős megfázás vagy influenza tüneteit produkálja, ma pl. offrolyás végeláthatatlanul. Mindenesetre a pöttyök mintha kezdenének már visszavonulót fújni... Reméljük!

Tücsök Bogár írta...

Elif !
Nem szeretnélek ám zaklatni, csak képtelen vagyok beteg gyerek mellett elmenni . Biztosan más is mondta már , hogy ilyenkor nagyon jó ha bármilyen aloéval kened a bőrét . Teljesen természetes ( én a First.et favorizálom , az még bio is ráadásul ), nagyon gyorsan rendbe jön a bőre tőle .

Elif írta...

Tücsök Bogár: dehogyis zaklatsz, én aztán abszolúte nyitott vagyok minden tanácsra! Van is itthon Aloe First, megpróbálom bekenni vele, köszi! Nekünk csalánkiütéses jó hosszú múltra visszatekintő bajunk is van ám, megint előtörőben, úgyhoy ha ez a vírus lement megyünk azt is kivizsgáltatni.

Bianka írta...

Amit a Tücsök ajánl, az tényleg jó, mi bibiírtónak hívjuk :)
Jobbulást

Elif írta...

Köszi Bianka, most lefekvés előtt már be is fújtam vele.

Ami írta...

Joggulást a picinek!

Nagyon guszta a tészta!

Boglárka írta...

Kedves Elif!


Nemrég akadtam a blogodra, nagyon megörültem neki. 14 évet éltem T.o.-ban, azóta is próbálok időnként valami törököset becsempészni az ételeinkbe. A krumplis tészta 2 éves kisfiamnak is nagyon tetszett, nagyon jó párosítás a fokhagymás joghurt.

Elif írta...

Köszönöm szépen a pozitív visszajelzést kedves Boglárka! Örülök, hogy kisfiadnak is ízlett, aki ráadásul az enyémmel éppen egyidős. :) 14 év? Húha, akkor török ételekben te is nagyon otthon lehetsz! :)