2010. október 28., csütörtök

Mit nekünk muffintepsi! - Duplavaníliás MiniCake

   Hirtelen ötlet volt csupán... Nyilván már ezren megoldották ezt a dolgot előttem, de nekem ez volt az első ilyen mignonpapíros próbálkozásom. Mostanában egyszerűen szerelmes lettem a cupcake-ekbe, leginkább gyönyörködnék bennük naphosszat, de mint azt a tapasztalat is mutatja erre esélyem nem sok, ha itthon készítem 2 sütiéhes férfiú társaságában.
   A krémet Kiskukta egyik tortájából kölcsönöztem (persze csak elméleti alapon), szeretjük, mert éppen tökéletes mértékben vajas és mégis nem vajas, ha értitek mire gondolok... Egyébként is nézzetek be hozzá, mert fantasztikusakat alkot!


Figyelmeztetés:
 -  Cupcake vagy MiniCake készítése közben minden nassolnivágyot kéretik kizárni a konyhából, különben nem marad mire kenni a krémet VAGY nem marad kenhető krém!
 -  2 éves kor alatt kizárólag etetőszékben ülve adható gyerekkézbe! Tudom miről beszélek... Irtó cuki volt vele Efes, főleg mikor az íróasztal oldaláról próbálta lenyalogatni az odamajszolt krémet... félig sikerült is neki, ami szuperjó, de a lakás maradék 99 %-ának letakarítása azért csak rám maradt!


Hozzávalók (kb. 30 db-hoz):
A miniMuffinokhoz:
  15 dkg liszt
  15 dkg cukor
  2 tojás
  10 dkg vaj vagy margarin
  1 cs. vaníliás cukor
  csipet só
  2 tk sütőpor
  2 ek tej
  kb. 30 dm 2,5*4 cm-es mignonpapír

A krémhez - Kiskukta egyik szuper tortakrémje!:
  4 dl tej
  4 púpos ek liszt
  1 tojás sárgája
  1 csomag vaníliás cukor
  17 dkg vaj (vagy margarin)
  15 dkg porcukor

Elkészítés:
   A krémhez: a tejhez keverjük a lisztet, a tojás sárgáját és a vaníliás cukrot, majd folyamatos keverés mellett összeforraljuk és 1-2 perc alatt sűrű krémmé (masszává) főzzük. Vízfürdőbe tesszük az edényt, hogy a tartalma gyorsabban kihűljön.
   A vajat habosra verjük a porcukorral, majd a már kihűlt tejes masszához keverjük.
   Felhasználásig tároljuk hűtőben!


   A miniMuffinokhoz: A vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet egy tálba szitáljuk, összekeverjük a sütőporral és a sóval majd ezt a keveréket és a tejet is az előző vajas kutyulékhoz adva, pár gyors mozdulattal összekeverve elkészítjük a muffintésztát.
   Egy jó nagy sütötepsire helyezzük a 2,5*4 cm-es mignonpapírokat, mindegyikbe kb. 1,5 jól púpozott teáskanálnyi tésztát kanalazunk, majd előmelegített 190 fokos sütőben kb. 8-9 perc alatt megsütjük őket.

   A muffinokat díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni!

TIPP: A díszítéshez használhatunk természetesen habzsákot és különféle mintájú kinyomókat, de enélkül, egy sima uzsonnás zacskó segítségével is szuperül megoldható a dolog. Ehhez töltsd a krém egy részét a zacskóba, melynek egyik sarkát vágd ki - készíts akkora lyukat, amilyen vastag krémcsíkkal dolgozni szeretnél!
   A krém tetejére esetemben reszelt citromhély került, illetve a felső képen a középső csöppségre - melyet egyszerűen csak megkentem a krémmel - morzsolt háztartási kekszet szórtam és dióval díszítettem.
   Na de hajrá, hisz a vaníliához rengeteg minden passzol, elő a kreatív ötletekkel!

Jó étvágyat!

11 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörű. Én sosem használok, muffin tepsit, hanem van egy nagyon jó bevált muffin papirom

http://kiskonyham.blogspot.com/2010/09/kremsajtos-fuszeres-kolbaszos-muffin.html

Tücsök Bogár írta...

Én nem szeretem ezt a szót , de erre nem lehet mást mondani :) !
Olyan cuki :))) !

Mézigörl írta...

Fantasztikusan néznek ki! A vaníliás és az almás-citromkrémes nálunk a kedvenc! :))

Doctor Pepper írta...

nagyon jól néznek ki, gyönyörű!

Szemi írta...

Fantasztikusan néznek ki, nagyon várom a receptet!

Nekem mostanában az a bajom a muffinokkal,hogy folyton ráragadnak a papírra. Van ötletetek,hogy miért lehet? A tészta hibája,vagy a papíré?

chriesi írta...

ÓÓó de szépek!

Ms. Poppy írta...

Minimini.:) Az a jó bennük, hogy egy falás csak az egész. Jók ezek a mini dolgok. Egy időben én is belebolondultam a muffinokban. Újra így lesz? Ha sokat járok hozzád, tutira.:D

Millye írta...

NYammmm nagyon guszták ezek a muffinok :)

Gesztenye receptjei írta...

Elif!

Én is várom a receptet. Istenien néz ki.
Én nem szoktam ilyen krémeseket készíteni, mert az nem állna el napokig :-))
A férjem viszont reggelire muffint, vagy kalácsot, kuglófot eszik tejeskávéval. Ezt azonban ki kell próbálni! :-))

Elif írta...

Bianka: köszi! Most, hogy így mondod azthiszem nekem is van itthon egy fajta, ami megtartaná a tésztát tepsi nélkül is. :)

Tücsök Bogár: köszi! :D

Mézigörl: köszi, nálunk is detto, plusz a csokis, ami mindjárt jön is egyféle alakban. :)

Doctor Pepper, Chriesi, Millye: köszi! :)

Szemirámisz: köszi! Szerintem papírbaj lehet, nekem 3 féle van itthon, egybe akármi teszek biztos beleragad, a többivel egyszer sem volt ilyen gondom, sőt ebből a mignonpapírból is teljesen szuperül kijöttek a kis mufinfalatok!

gesztenye: köszi! Bocs, hogy eddig nem jött a reci, de én is lebetegedtem, mostanra vagyok valamivel jobban... Na ez biztos nem fog rátok maradni, észrevétlenül elfogynak a kis apróságok. :D Egyébként ez a krém simán bírja 2 napig is hűtőben, tapaztalat.

Gesztenye receptjei írta...

Elif!

KÖszi a receptet mentettem, minenképpen ki fogom próbálni.

Remélem már jobban vagy!!!
Jobbulást!