Hozzávalók (főfogásként kb. 4 főre):
2 szép szál cukkini
1 kisebb fej hagyma, vagy jobb esetben 2-3 szál újhagyma
2 tojás
4-5 púpozott ek liszt
1 ek aprított petrezselyem (lehet fagyasztott)
1 ek aprított kapor (lehet fagyasztott)
1 tk szárított morzsolt mentalevél (vagy aprított friss)
fél piros-kápia paprika (vagy másféle paprika - lehet csípős)
10 dkg Feta sajt (eredetileg Beyaz peynir)
só, bors
egy kis csípős pirospaprika (elhagyható)
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A cukkiniket megmossuk, száraikat levágjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, a sajtot elmorzsoljuk, vagy villával összetörjük és a többi hozzávalóval együtt cukkinihez adjuk. Vigyázzunk, hogy a sót tegyük bele legutoljára, különben a cukkini ideje korán levet ereszthet, valamint ne használjunk túl sokat, hiszen a Feta is sós!
A lepény "tésztáját" jól összekeverjük (ha úgy látjuk pótolhatunk még némi lisztet).
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, melybe kb. 1-1 kisebb ek-nyi adagokat helyezünk a masszából - kisséellapogatjuk őket. A lepénykék mindkét felét aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat kiűzzük belőlük.
Tálaljuk főétkezések között egyszerűen friss pékáruval, salátával, vagy főfogásként rizs, esetleg burgonyakörettel. Tartozéka még a kis fokhagymával és sóval ízesített natúr joghurt, melybe tetszés szerint keverhetünk mentát vagy aprított kaprot is!
Jó étvágyat!
TIPP: Hogy a lepények szép egyforma méretűek és formájúak legyenek: helyezzünk egy FÉM nagyobb méretű pogácsaszaggatót a forró olajba, majd a masszából kanalazzunk ennek a közepébe, kicsit lapogassuk el, végül emeljük le a szaggatót. Ismételjük ezt újra és újra!
7 megjegyzés:
Nagyon fincsi lehet
Ki kell próbálnom! Imádom a fetát és a cukkinit együtt! Szuper, és köszi a receptet! :)
Köszi lányok! :)
Szuper lehet, a cukkini jöhet minden formában! :))
elifcim ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Köszi szemiramisz!
Tesekkür ederim Sevil canim!
ezt én kipróbálom! :) köszi szépen! :D - Emőke
Megjegyzés küldése