Na lehet velem kötözködni... Igen így van, mi nem tartjuk a Halloween-t, idén a többi kedves és kreatív bloggertársamtól mégiscsak kedvet kaptam, hogy alkossak valami ötletes egyszerűséget. Hátha valakinek épp ezzel segítek az utolsó pillanatos ötletelésben.
Nem is szövegelek tovább, jöjjenek a csokis hasPók cupcake-ek!
Hozzávalók (12 nagy cupcake-hez):
A muffinokhoz:
1,5 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl)
1/3 pohár kakaópor (cukrozatlan)
1 tk szódabikarbóna
fél kk só
1 pohár cukor
1 tojás
fél pohár olaj
fél pohár tej
fél pohár natúr joghurt
negyed tábla étcsokoládé lereszelve vagy nagyon apróra vágva (90-100 g-os tábla esetén)
A krém megintcsak drága Kiskuktától, megtalájátok nálam itt és nála itt.
+ negyed tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A muffinokhoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot, majd a többi hozzávalót is és pár gyors mozdulattal összedolgozzuk a tésztát (ne keverjük túl, csak amíg nagyjából sima masszát kapunk!).
A bekevert muffintésztát papírkapszlival bélelt 12-es, nagy lyukú muffintepsi mélyedéseibe kanalazzuk (éppen 12 nagy muffinra elegendő), majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük.
A barna krémhez: vegyünk külön 6-8 evőkanálnyit a kész vaníliás krémből és keverjünk bele negyed tábla (akár mikróban) megolvasztott étcsokoládét. Felhasználás előtt tegyük legalább pár percre hűtőbe.
Díszítés előtt hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni!
Díszítés - pók forma: egyszerű kétzacsis módszerrel történt. Egy-egy uzsonnászacskóba töltöttem a kétféle krémből, a vaníliás krém zacskójának sarkán valamivel nagyobb, míg a csokisén valamivel kisebb lyukat vágtam és ezeket használtam a díszítéshez.
TIPP: Ezeket a csokis muffinokat krém nélkül is jó szívvel ajánlom, de cupcake alapnak végképp tökéletesek. Díszítsétek őket kedvetek szerint, a variációknak csak a képzelet szab határt!
3 megjegyzés:
Mmm!
Leziz görünüyor,gerçekten cup cake severim,ellerine sağlık Sevgili Elif..
Muhabbetle
Tesekkür ederim! :)
Félelmetes
Megjegyzés küldése