Paradicsomos, parmezános, olivás csirkemell:
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell
2 dl natúr joghurt
3 ek liszt
2-3 paradicsom (mérettől függően)
2 ek reszelt parmezán
10-15 szem olajbogyó
fél dl olivaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
só, pici bors
reszelt trappista (vagy más jól olvadó, nem túl erőteljes ízű) sajt a tetejére igény szerint
Elkészítés:
A joghurtot zúzott fokhagymával és sóval, pici borssal ízesítjük - ez ízesíti majd a húst, úgyhogy használjunk elegendő sót!
Egy tepsit vagy jénai edényt olivaolajjal kikenünk, majd a joghurt kb. 1/3-át is elkenjük a felületen.
A húst felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk (nem papírvékonyra!), belisztezzük a szeletek mindkét oldalát és szépen a tepsibe sorakoztatjuk őket szorosan egymás mellé (befedve lehetőség szerint az egész felületet). Tetejüket megkenjük a maradék joghurttal, megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd a hámozott és vékony karikákra vágott paradicsomszeleteket is ráhelyezzük. Rászórjuk a szeletre vágott olajbogyókat, meglocsoljuk némi olivaolajjal és már mehet is a 180 fokos előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre, ekkor megszórhatjuk reszelt trappistával (ha nagyon sok levet eresztett óvatosan leönthetünk egy kicsit belőle - érdemes egy pohárban félretenni, mert ha véletlenül túlzásba vittük később visszaönthetjük alá) és ezzel együtt (vagy ezt a lépést kihagyva) sütjük további 10 percig, ill. míg a sajt pirulni nem kezd.
Zöldfűszeres, mozzarellás csirkemell:
Hozzávalók:
1 filézett csirkemell
2 dl natúr joghurt
3 ek liszt
1 kis maréknyi friss zöldfűszer, pl. kakukkfű és egy pici tárkony, vagy 1 teáskanálnyi szárított ugyanezekből
2-3 ek olivaolaj
só, pici bors
szeletelt vagy tépdesett mozzarella, ill. apró mozzarellagolyók a tetejére
Elkészítés:
A joghurtot sóval, pici borssal ízesítjük - ez ízesíti majd a húst, úgyhogy használjunk elegendő sót!
Egy tepsit vagy jénai edényt olivaolajjal kikenünk, majd a joghurt kb. 1/3-át is elkenjük a felületen.
A húst felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk (nem papírvékonyra!), belisztezzük a szeletek mindkét oldalát és szépen a tepsibe sorakoztatjuk őket szorosan egymás mellé (befedve lehetőség szerint az egész felületet). Tetejüket megkenjük a maradék joghurttal, megszórjuk az aprított vagy a szárított zöldfűszerekkel és már mehet is alufóliával lefedve a 180 fokos előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre, ekkor levesszük a fóliát, a húsra helyezzük a mozzarella szeleteket és a sütőbe visszatéve addig sütjük míg a sajt éppen pirulni kezd.
Jó étvágyat kívánok bármelyik verzióhoz!
TIPP: köretként bátran választhatunk hozzájuk, éppúgy kísérheti őket bő olajban sült burgonya, mint egy egyszerű natúr rizs.
És hogy egy kép is érkezzen, míg nem pótlom a receptekhez illőeket - amikre mostanában elment az időm:
1 megjegyzés:
Nagyon sokoldalúnak tartalak, ezért légyszíves, kukkants be hozzám!
Megjegyzés küldése