2011. augusztus 16., kedd

ÖGYE - Burgonyás pastırma fóliában sütve

   Régen nem volt már ÖGYE (Ötletes, Gyors, Egyszerű) recept a blogon, épp itt az ideje. Annak sem kell sajnálkoznia, akinek nincs lehetősége mostanában pastırmát beszerezni (mely fűszeres kéreg alatt érlelt bélszín hajszálvékony szeletekre vágva), mert egy gyors és finom vacsorához esetleg másféle vékonyra szelt hústermékeket is felhasználhattok.


   A recept eredetije mostanság kedvenc török gyűjőoldalamról, a Lezzet-ről származik.

Hozzávalók (2 személyre):
  3 szép nagy burgonya
  2-3 paradicsom
  fejenként 6-8 szelet pastırma
  só, bors, kakukkfű (friss vagy szárított)
  a díszítéshez friss petrezselyem (elhagyható)

Elkészítés:
   A burgonyákat és a paradicsomokat meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. 4 db kb. 20*40-es alumínium fóliát szakítunk, 2-2-t egymásra helyezünk, közepükre négyzet alakban (kb. 13*13 cm) felrétegezzük a burgonyát, fűszerezzük, majd a paradicsomot és a húst, kis kakukkfüvet a tetejére is tehetünk. A fóliát behajtjuk és a peremeknél összecsavarva alaposan levárjuk, majd a előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük az ételt.

Jó étvágyat!

U.i.: Az étel a török cimkét hozzávalójára hivatkozva annak ellenére megkapja, hogy nem egy tipikusan hagyományos török étel!