2012. február 7., kedd

Tavaszt várunk újra... narancsvirágvízzel, őrölt mandulával és kumkvattal

   Nálunk ismét beköszöntött a tortaszezon. Valahogy a családtagok és barátok 90%-a február-márciusi, és mivel mostanra szépen fény is derülgetett a gasztrovénámra, sorra sütöm a hétvégékre a tortákat. A tavalyi tavaszváró szüliheti torta nemcsak élőben, de itt a blogon is nagy sikert aratott, ígyhát rögtön ennek a picit átalakított verziójával indítottam biztos, ami biztos alapon.


   A receptet megtaláljátok a tavalyi tavaszváró tortánál, annyi módosítással, hogy most a krémhez rögtön az elején adtam 1 ek narancsvirágvizet. A kakaós piskótát csak ketté vágtam, megtöltöttem és lekentem vastagon a krémmel, a tetejét forró vízzel átöblített fém spatulával simítottam le, az oldalát pedig a spatula "hegyével" hullámosra huzogattam. Őrölt mandulával hintettem körben a tetejét és az oldalakat is egy kevéssé. Plusz tejszínhabbal, a krém maradékával, tejcsokoládé darával és feldarabolt kumkvattal díszítettem. Ilyen hideg időben a teraszon gyorsan kihűthető a krém puding alapja s a piskóta is, így én most kb. 2-2,5 óra alatt sütéssel-kenéssel teljesen el is készültem vele.


6 megjegyzés:

chriesi írta...

Nem lett volna szabad újra megnéznem, de már mindegy! Gyönyörű!:))

Vicuska írta...

Gyönyörű, milyen dekoratív az oldalhullám a tortán, a kumkvát tavaszias szít kölcsönöz a tortának :)

Blogkonyha írta...

Ezt a gyümölcsöt még nem ismerem. A torta pedig csodálatos! Nálunk is a Február, Március az ünneplős hónapok... :o)))

Linyah írta...

Nézz be hozzám, van egy meglepetésem! :) Eszméletlenül jó fotóid, különleges receptjeid vannak, gratulálok! :)

Zsofi Molnar írta...

A torta gyönyörűséges!!!!!
És íme egy díj: http://sucreriesandco.blogspot.com/2012/02/dijat-kaptam-hajnitol.html

Petra írta...

Ez a torta is levett a lábamról.
Hamarosan a Fazékban mutatott finomság receptjét is megmutatod? :)