2010. december 20., hétfő

Szterényis Mindencsokis Muffin

   Kezdjük azzal, hogy miért is Szterényis ez a muffin... Akik Facebook-on is nyomon követik a blogot már nem fognak meglepődni, mikor azt írom, hogy egy karácsonyi akció keretében megajándékoztam a monori Szterényi középiskola  közel 50 polgárát egy-egy Muffinnal, mely eredetileg duplacsokisnak indult, de gondoltam én senki sem fog kővel dobálni, ha csavarintok egyet a dolgon és egy frissességét tovább megőrző Mindencsokis sütit dugok az orruk elé.


   Miért mindencsokis? Kakaó, étcsoki, tejcsoki, fehércsoki, több magyarázat azthiszem nem is kell.
   Még annyit, hogy köszönöm szépen anyukámnak, vagyis Anna tanárnőnek, hogy segített a szervezésben és elszállította majd kiosztotta a Muffinokat a méltó tulajdonosoknak.

Hozzávalók (kb. 25 db muffinhoz):
  2,5 pohár finomliszt
  1 pohár kenyérliszt BL80 (vagy ehelyett is finomliszt)
  2 tk szódabikarbóna
  1 csapott tk sütőpor
  1 csapott tk fahéj
  1/4 pohár cukrozatlan kakaópor
  1 csapott kk só
  1,5 pohár cukor
  2 csomag vaníliás cukor

  fél pohár joghurt
  1,5 pohár tej
  1 pohár olaj
  1 tk instant kávé
  2 tojás
  1 tábla étcsokoládé (kb. 10 dkg)
  1 tábla fehér csokoládé
  fél tábla tejcsokoládé
  +2 ek finomliszt

Elkészítés:
   Az első 9 hozzávalót alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, tejet, olajat, tojásokat is. gyors mozdulatokkal egy fakanál segítségével összedolgozzuk, csak éppen addig, míg a massza nagyjából elkeveredik (ne keverjük túl!).
   Az étcsokoládét egyszerűen mikróban (közben 2-3-szor megkeverve) vagy gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kávét és durva mozdulatokkal ezt is a tésztához keverjük.
   A fehér és a tejcsokoládét apró kockákra vágjuk és a masszához adjuk, tetejükre 2 ek lisztet hintünk, majd még utoljára átkeverjük az egészet.
   Papírkapszlival bélelt muffintepsibe kanalazzuk, kapszlinként kb. 1 jó rendesen megrakott evőkanállal, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15-17 perc alatt készre sütjük őket.

Jó étvágyat!

TIPP: A muffinokat kb. 2-4 perccel azután vegyük ki a sütőből, miután már megszűntek tovább "növekedni",  így közepük sem marad nyers és még pár nap tárolás után sem száradnak majd ki!

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom

Ottis írta...

Békés, Boldog Karácsonyt kívánok neked!

Mézigörl írta...

Én is kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Neked és a családodnak! Teljen békességben, boldogságban, szeretetben! :-DDD