Mióta meg szerettem volna már mutatni nektek a mifajta lecsónkat, de valahogy mindig közbejött valami... Jó bevallom, általában csak a farkasétvágy miatt nem húzta ki szegény Menemen egészben a fotózásig. Ez az egyik étel, amit amúgy bevett szokás szerint férjecském készít el a megpakolt reggelizőasztal koronájaként, ezúttal azonban rám hárult ez a nemes feladat, így sikerült elcsennem a serpenyőt az éhes család elől pár kattintásra.
Hozzávalók:
2 nagyobb fehér paprika (vagy eredetileg hosszú édes zöldpaprika)
2 nagyobb, érett paradicsom
1 kisebb fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
2-3 ek olivaolaj
1 tk vaj (elhagyható)
2-3 tojás
só, bors, pirospaprika, (kakukkfű)
1 kk aprított petrezselyem (elhagyható)
Elkészítés:
Egy serpenyőben oliva olajat hevítünk, a vajat beleolvasztjuk, a finomra vágott hagymát rádobjuk és rózsaszínre pirítjuk, majd az apróra vágott paprikával együtt 2-3 percig tovább dinszteljük.
Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a hámozott, egészen kis kockára vágott paradicsomot. Ízesítjük sóval, egy kis borssal, pirospaprikával és ízlés szerint esetleg némi kakukkfűvel. Felöntjük kb. fél dl vízzel (attól függően a paradicsomok mennyire voltak levesesek) és kb. 10 percig pároljuk.
Ekkor mélyedéseket formálunk, amelyekbe beleütjük a tojásokat és addig sütjük közepesen erős lángon, míg a tojások fehérje megszilárdul (vigyázzunk le ne égjen!). Közben megszórhatjuk aprított petrezselyemmel.
A tűzről lehúzzuk, frissen fogyasztjuk, méghozzá jó török szokás szerint mindenféle evőeszköz nélkül, kenyérfalatokkal kikanalazva!
Jó étvágyat!
TIPP: aki sültebben, ill. rántottaként jobban szereti a tojást az félsült állapotukban megfordíthatja őket, vagy 1-2 mozdulattal a zöldségekhez keverheti a tojásokat és hagyja így megsülni.
4 megjegyzés:
Csodásan néz ki
És milyen finom lehet...
Köszönöm szépen Bianka és Márta! :)
És finom!
Megjegyzés küldése