2011. január 30., vasárnap

Forró, krémes Nutella ital elcsigázott téli napokra

   Nem kertelek 2 dolog kombinációjából született meg ez a kis melengető Nutellás itóka, az egyik AzEszter Nutella játéka, melyet a Nutella febr. 25-i Világnapja alkalmából hirdetett, a másik pedig Martha Stewart forró rizses turmixa, amelybe teljesen véletlenül botlottam bele a netet böngészve a minap (jó elismerem azért ettől elég rendesen sikerült elrugaszkodni) - meg ne kérdezzétek hol volt, mert passzolom (forró tej + főtt rizs + méz + blender).


  A recept már-már túlságosan is egyszerű lesz, senki ne lepődjön meg! Persze ezek után azért méltán el is várhat egy próbát, vagy nem?

Hozzávalók (1 nagy, vagy 2 kisebb adaghoz):
  1,5 pohár tej (1 pohár = 2,5 dl)
  2 jó ek Nutella
  1-2 dkg fehér csokoládé
  1 ek rizsliszt
  némi fahéj a díszítéshez

Elkészítés:
   A tejet felmelegítjük (egyelőre nem kell forralni), beletesszük a Nutellát és a fehér csokoládét, melyet folyamatosan kevergetve beleolvasztunk. Ha ez megtörtént egy habverő segítségével hozzékeverjük a rizslisztet is, folyamatos keverés mellett felforraljuk és 1-2 percig, míg kissé besűrűsödik tovább főzzük.
   Csészékbe (bögrékbe) töltve, őrölt fahéjjal meghintve azonnal fogyasztjuk - azért vigyázzunk a szánkat ne égessük szét vele!

Egészségünkre!

TIPP: ha nem fogyasztjuk azonnal a tetején kis "hártya" képződhet, mely belekeverve elolvad, de tetszés szerint persze le is kanalazhatjuk róla.

Nincsenek megjegyzések: