2010. október 21., csütörtök

Zabos hangulatban - All in 1 Cookie

   Tökéletesen gyerekekre (persze azért felnőttekre is) hangolt puha Cookie, All in 1: zöldséggel, gyümölccsel és teljes értékű gabonával. A répa, alma és zabpehely mellett kényelmesen megfér a darabolt dió is, ezzel tovább fokozhatjuk a "mindentbele"-séget, mint olyat. Mivel a múltkori Triple Choc Kuki zabálás után valami kevésbé vérlázítót szerettem volna kis kincsem kezébe adni, így rá (is) specializálódva nálunk most kimaradtak még az olajos magvak.
   És finooooom! Hogy mennyire nagyon, annak ki-ki járjon utána!


   OFF: (A süti leginkább Adri, Marci és Efe kedvére lett kifejlesztve a pénteki gyerkőcös talira, mely sajnos Eszti barátnőm és házigazdánk betegsége miatt elmaradni látszik. Nagyon sajnáljuk, de üzenjük, hogy a reci már a tarsolyban, pótlásra készen állunk, és kívánjuk, hogy nagyon gyorsan gyógyulj meg mostmár!) - Hozzáteszem már csak fél süti figyelget a konyhaasztalon, a többit 2-en Eféssel felfaltuk!


Hozzávalók (kb. 10-12 nagy cookie-hoz):
  10 dkg vaj vagy margarin
  fél pohár barna cukor (1 pohár = 2,5 dl)
  fél pohár porcukor
  1 tojás
  1 kk vanília aroma
  1 pohár (lazán) kis lyukú reszelőn reszelt répa
  1 közepes alma
  1 pohár liszt
  fél pohár + 2 ek zabpehely
  1 csapott tk szódabikarbóna
  1 nagy csipet só
  opcionális: fél pohár durvára darabolt dió

Elkészítés:
   A puha (félig mikróban megolvasztott) vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd simára keverjük a tojással és a vanília aromával.
   Hozzáadjuk a répát és a hámozott nagy lyukú reszelőn lereszelt almát is, összekeverjük.
   Egy másik tálba szitáljuk a lisztet, alaposan összekeverjük a szódabikarbónával, a sóval, fél pohár közepesen finomra aprított zabpehellyel (aprítógépben vagy kávédarálóban) és 2 evőkanál egészben hagyott zabpehellyel.
   A száraz keveréket pár határozott mozdulattal, lehetőleg egy spatula vagy nagy felületű fakanál segítségével a nedves hozzávalókhoz keverjük (csak addig, amíg nagyjából elkeveredik!).
   Sütőpapírral fedett tepsire púpozott evőkanálnyi halmokat helyezünk a masszából (5-6 db -ot egy tepsire, köztük arányos távolságot hagyva), ujjainkkal kerek kb. 1,5 cm magas korongokat formálunk belőlük (laposabbra nem kell lenyomkodni, majd szépen elintézi ő maga a további formálódást) és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt készre sütjük a Cookie-kat. Akkor vegyük ki őket a sütőből, amikor szélük barnulni kezd!

Figyelem: ez a Cookie, ahogy más gyümölcsös társai is valamivel puhább állagú lesz, mint a csokis példányok (aznap is, másnap is)!

Jó étvágyat!

Utóirat:
Ha valaki szeretne néhanap török zenét hallgatni a blogon receptböngészés közben az ne felejtse el ezen véleményét itt egy megjegyzésben rögzíteni!

1 megjegyzés:

Eszti írta...

ááááááááááá de nagyon-nagyon-nagyon sajnálom!!!
Tényleg bepótoljuk ám, mostmár csak meggyógyulunk itt mind előbb-utóbb! (sajnos olyan állapotban vagyok, hogy ha tehetném, a saját gyerekeimet se vinném a közelembe, nemhogy még drága Efét vagy Marcit, vagy pociGrétát megfertőzzem ezzel a csúnyasággal)