2010. október 30., szombat

Halloween-i csokis hasPÓKözön!

   Na lehet velem kötözködni... Igen így van, mi nem tartjuk a Halloween-t, idén a többi kedves és kreatív bloggertársamtól mégiscsak kedvet kaptam, hogy alkossak valami ötletes egyszerűséget. Hátha valakinek épp ezzel segítek az utolsó pillanatos ötletelésben.
   Nem is szövegelek tovább, jöjjenek a csokis hasPók cupcake-ek!



Hozzávalók (12 nagy cupcake-hez):
A muffinokhoz:
  1,5 pohár liszt (1 pohár = 2,5 dl)
  1/3 pohár kakaópor (cukrozatlan)
  1 tk szódabikarbóna
  fél kk só
  1 pohár cukor
  1 tojás
  fél pohár olaj
  fél pohár tej
  fél pohár natúr joghurt
  negyed tábla étcsokoládé lereszelve vagy nagyon apróra vágva (90-100 g-os tábla esetén)

A krém megintcsak drága Kiskuktától, megtalájátok nálam itt és nála itt.
   + negyed tábla étcsokoládé

Elkészítés:
   A muffinokhoz: a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a kakaóport, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot, majd a többi hozzávalót is és pár gyors mozdulattal összedolgozzuk a tésztát (ne keverjük túl, csak amíg nagyjából sima masszát kapunk!).
   A bekevert muffintésztát papírkapszlival bélelt 12-es, nagy lyukú muffintepsi mélyedéseibe kanalazzuk (éppen 12 nagy muffinra elegendő), majd előmelegített sütőben 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük.

    A barna krémhez: vegyünk külön 6-8 evőkanálnyit a kész vaníliás krémből és keverjünk bele negyed tábla (akár mikróban) megolvasztott étcsokoládét. Felhasználás előtt tegyük legalább pár percre hűtőbe.

   Díszítés előtt hagyjuk a muffinokat teljesen kihűlni!

   Díszítés - pók forma: egyszerű kétzacsis módszerrel történt. Egy-egy uzsonnászacskóba töltöttem a kétféle krémből, a vaníliás krém zacskójának sarkán valamivel nagyobb, míg a csokisén valamivel kisebb lyukat vágtam és ezeket használtam a díszítéshez.

TIPP:  Ezeket a csokis muffinokat krém nélkül is jó szívvel ajánlom, de cupcake alapnak végképp tökéletesek. Díszítsétek őket kedvetek szerint, a variációknak csak a képzelet szab határt!
 

3 megjegyzés:

Cafe Pepela írta...

Mmm!
Leziz görünüyor,gerçekten cup cake severim,ellerine sağlık Sevgili Elif..
Muhabbetle

Elif írta...

Tesekkür ederim! :)

Bianka írta...

Félelmetes