2010. november 12., péntek

ÖGYE - Gyermekkorom kedvenc Húsos tésztája

   Kövezzetek meg, de én most igenis posztoni fogom a Húsos tésztát! Kicsitsem török, ráadásul szemtelenül egyszerű és mégcsak nem is olyan irgalmatlanul gyönyörűséges, de nálam magasan vezette a vacsora Top 10-t gyermekkoromban. Amiért pedig éppen itt és most jött el az ideje, hogy az én (kényszerdiéta következményeként) überválogatóssá vált kisfiam úgy pusszantotta befelé a minap a dupla adagot belőle, mintha ott se lett volna. Hát igen, mostmár egy ilyen apró dolog is könnyeket csal a szemembe, na meg hozzá a nosztalgia... Ahh...
   Ezek után már fel sem vettem, hogy párom egyetlen pillantást szánt csak a tésztának és elvonult. Török a drága, mégis mit várok tőle? Amiben nincs paradicsom, az neki nem is étel. :) Legalább több marad nekünk, ugye Efe?
   Édes drága anyukámnak ajánlom ezt a bejegyzést nagy-nagy szeretettel!


Hozzávalók (3-4 főre):
  25 dkg tetszés szerinti száraztészta (nálam durum Fussili)
  10 dkg marha löncshús, vagy finomra darált sovány marhahús
  2 ek apróra vágott hagyma (vagy/és 1-2 gerezd zúzott fokhagyma)
  1 dl tejszín
  3 ek natúr joghurt (vagy a tejszín és a joghurt helyett egyszerűen csak tejföl)
  2 ek olaj
  só, bors
  kevés vágott petrezselyem a díszítéshez (ha éppen kéznél van)

Elkészítés:
   A tésztát feltesszük főni. Közben elkészítjük a szószt.
   Ehhez a hagymát üvegesre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a villával összetört löncshúst vagy a darált húst, sóval, borssal (ha úgy tetszik fokhagymával) ízesítjük. - A löncshúst elég jól átforrósítani, a darált húst rövid ideig azért pároljuk! - Ezután felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük a joghurtot és pár perc alatt készre főzzük (2-3 perc).
   A tésztát leszűrjük, hideg vízzel egyszer átöblítjük, összekeverjük a szósszal és tálaljuk. Tetejére szórhatunk egy kis aprított petrezselymet, ami természetesen ez esetben nem alaptartozék.

Amilyen egyszerű és gyors, olyan finom! Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

Belly írta...

Hmmm,ez nagyon nagyszerűen hangzik,gyors étel,nálam ez már jó pont.

Ui:Nagyon nehezen jutok fel a blogodra,erre pl.számoltam 14x kellett rákattintanom,mire bejött,egyszerűen megszakad a kapcsolat.Ezt eddig csak a te blogoddal kapcsolatban észleltem,nem tudom mi lehet a hiba.

Elif írta...

Köszi Belly! És az észrevételt is! Hol kattintottál, ahonnan nem nyílt meg? Megpróbálom gyorsítani az oldalt, vagy nem is tudom...

Cafe Pepela írta...

MMm,çok leziz görünüyor,makarnaya her daim varım! :)
Cici bayramlar diliyorum şimdiden,sevgi ve selamlarımla

Belly írta...

Helló!

Próbáltam a gasztro.blog.hu-ról is,aztán megunván az irányítópultomról.Most már csak onnan próbálkozom,de akkor is csak úgy jösz be,ha nem a posztcímre,hanem a blognevedre kattintok.Most másodszorra engedett be,úgyhogy legközelebb is innen jövök.Mondjuk attól lehet,hogy az én készülékemben van a hiba.


A husis tészta pediglen holnap{szóval ma :-D} el fog készülni.Nem megy ki a fejemből.:-)

Bianka írta...

Tényleg nagyon finom lehet

Mézigörl írta...

Wow! Ez isteni lehet?! El is teszem a recepted, annyira jól néz ki! :-D

Elif írta...

Tesekkür ederim Pepela canim, sana da cok güzel Bayramlar ve selamlar!

Belly: vajon hogy ízlett a tészta? :)

Bianka, Mézigörl: köszi nektek is!

Anna Szabóné Erős írta...

Köszönöm, hogy nekem, az édes drága anyukádnak ajánlottad ezt a bejegyzést! Készítse mindenki olyan nagy szeretettel (és időszűkében gyorsasággal) családjának mint annak idején én neked, és akkor elmaradhatatlan a siker.