2012. február 4., szombat

Koktélparadicsomos tagliatelle rukkolával és mozzarellával - a legeslegjobb!

   Most nagyon komolyan mondom, hogy akinek nincs kifogása a hozzávalók egyikével szemben sem (szerintem mondjuk max. a rukkola rezegtetheti a lécet egyeseknél) az MINDENKÉPPEN próbálja ki ezt az ételt! Frankón rá fogtok szokni! Mert hihetetlenül egyszerű és pont ennyire finom, nem tévedés kb. tésztafőzéssel együtt 15 perc alatt pakkra készen is van. Éttermes szerzemény a drága, első kóstolásra beleszerettem és itthon sikerült is persze kb. hááát hatodárból pontosan olyat megvalósítani (najó kivéve a bivalymozzarellát, amiből a bivaly az úgy elmaradt).


   Ez lenne hát az én koktélparadicsomos szósszal tálalt rukkolás, mozzarellás tagliatelle-m (ami nálunk jelenleg az ultrafavorit étel - és örül apa, hogy finom, és örül anya mert gyors, és örül gyerek, mert neki meg kiszedhető a tésztaadagja és kaphat rá joghurtot és sajtot, őőő... hát ennyi).


Hozzávalók fejenként (!) :
  6-7 dkg száraz tagliatelle tészta (durum szélesmetélt a csomagolás szerint)
  1 kisebb ek vaj
  2 ek olivaolaj
  8 db koktélparadicsom (vagy egy normál paradicsom nagyobb kockákra vágva)
  3 ek paradicsompüré (nem sürített paradicsom!)
  só (kb. 1 kk)
  bors
  1 csipet cukor
  1 marék rukkola
  5 dkg friss mozzarella (a lében zacsiban csücsülő fajta)

Elkészítés:
   A tésztát forró sós vízben megfőzzük (tehát nem szét!, csak olaszosra) - gyakorlatilag ez az egyetlen "kényes" pont, tessék odafigyelni!
   A koktélparadicsomokat félbevágjuk.
   Mikor a tészta már majdnem készen van egy serpenyőben a vajat az olivaolajba olvasztjuk, rádobjuk a félbevágott koktélparadicsomokat és 1-2 perc alatt kissé megpároljuk őket (akkor jó, ha a bőrük éppencsak elkezd néhol a széleken felkunkorodni. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, egy csipet cukorral ízesítjük és olyan 10-15 másodperc alatt összeforraljuk. Tűz elzár.
   A tésztát leszűrjük, egy löttyintésnyi hideg vízzel átöblítjük, a szósszal elkeverjük (vagy a tésztát egy szép nagy tányérra tesszük és a szószt  csak egyszerűen a tetejére öntjük). Egy marék megkosott és lerázott rukkorát rendezünk a tetejére, végül rátépkedjük a mozzarellát! Mmmm...

Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

TIPP: gyorsan készen van, frissen készítjük és fogyasztjuk!

2 megjegyzés:

Hobbiszakács írta...

Mmmm... de jól néz ki. (Nagyon jó a fotó!)

island escapes írta...

great