2011. augusztus 25., csütörtök

ÖGYE - Mentás burgonyakrémleves és Görüşürüz!

   Bizony végül idén is eljött a készülődés, pakolászás, utolsó kamraátrendezés időszaka... Irány Törökország! Pár hétre képletes búcsút intek nektek kedves olvasóim, mert újabb posztokat ezalatt az idő alatt nem ígérek (bár ki tudja mit hoz a sors), viszont sokszor benézek majd, hisz a konyhában kinn is fogalalt helyem van. Igyekszem feltölteni a gondolat-, recept- és fotótáramat legalább egy évre való új és érdekes anyaggal.
   Remélem azért 1-2 gyors posztra még lesz időm indulás előtt, jöjjön most a Mentás burgonyakrémleves, melyet bátran és ezermódon variálhattok más-más zöldfűszereket használva.


Hozzávalók:
  4 nagyobb szem burgonya
  4 dl tej
  8 dl húsleves alaplé (ill. zöldség alaplé)
  1 fej hagyma
  1 marék friss mentalevél, vagy 1 púpozott tk szárított morzsolt menta
  2 ek olivaolaj (kis vaj beleolvasztva esetleg)
  só, bors

Elkészítés:
  Az apróra vágott vagy reszelt hagymát az olajon kissé megdinszteljük, rádobjuk a kis kockákra vágott burgonyát és a felaprított mentát, 2-3-szor átforgatjuk, majd felöntjük a tejjel és az alaplével, sózzuk, picit megborsozzuk és addig főzzük, míg a burgonya alaposan megpuhul. Ekkor a levest mixerrel krémesítjük, ill. ezt a lépést elhagyva Mentás burgonyalevesként is felszolgálhatjuk.

Jó étvágyat!

6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon érdekes lehet az íze a mentával:) Jó pihenést nektek:)

Kati írta...

Érdekes leves, nagyon szép fotót készítettél róla, én a mentától kicsit idegenkedem ételekben, valahogy leragadtam a teánál.:)

Elif írta...

Köszi Trollanyu, reméljük meglesz!

Köszi Kati, pedig joghurttal kifejezetten szuper, na és levesekben... ha egyszer kipróbálod szerintem rögtön bele fogsz szeretni. Vöröslencseleves mentával a legeslegkedvencem! :)

Edit írta...

Kedves Elif, a menta fodormentát takar?

Elif írta...

kedves Edit, annyiféle fűszermentával találkoztam már, hogy azt kell mondjam: például. Üdv: Elif

Madame appetit írta...

heerlijk