Lusta leszek és azt mondom, illetve írom, hogy a muffinalapokat (ezúttal kis lyukú szilikon muffintepsiben) a Csokis haspókoknál leírtak szerint készítettem. Méretükből adódóan a sütési idő 3-4 perccel lerövidült. - 24 db kis méretű muffinhoz elegendő a tészta!
A csokiöntethez a Golyóvárnál található receptet követtem, felezve az adagokat. A korona pedig egy kis tört törökmogyoró!
A túróhab hozzávalói:
4 dl habtejszín
25-30 dkg túró
2 csomag habfixáló
fél pohár porcukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót villával alaposan összetörjük és összekeverjük a porcukorral (vagy aprítógépben egyszerűen összedolgozzuk őket).
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálóval (használhatunk Hulalát, ez esetben nem szükséges sem a cukor, sem a fixáló), majd óvatosan összedolgozzuk a túróval.
Két evőkanál segítségével szép kis mousse adagokat formázunk és helyezünk a muffinok tetejére. Meglocsoljuk a csokoládé szósszal, megszórjuk tört mogyoróval, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
TIPP: Fogyasztás előtt érdemes legalább fél-1 órát hűteni, ezalatt az ízek szépen összeérnek. A túróhabba ízlés szerint tehetünk egy kis reszelt citromhélyat is.
14 megjegyzés:
Ezt még így hajnali három felé is bevállalnám :)
Brutálisan jól néz ki! Szerintem sokkal inkább elegánsabb ez a süti, mintsem, hogy Rudinak kereszteld.:P
Isteni! :)
Erinacea: hihi még egy éjjeli bagoly! :D
Ms. Poppy: köszi és teljesen igazat adok neked! :)
Pixie Pie: köszi és üdv a rendszeres olvasók között! :)
Gyönyörűséges
Bianka: köszi! :)
Wow!! Fantasztikusak! :))
Hűűű, fantasztikusan néznek ki! Azonnal bevállalnék egyet-kettőt:))
Köszi nektek is Mézigörl és Ízlésszindróma! :)
Úgy néz ki, ez tényleg egy álomsüti, mert -nem vicc- az éjjel én is erről álmodtam...bár én csak szimplán ettem :) nagyon fincsi volt, köszi :)
Azért amint túróhoz jutok (ami itt felénk nem is olyan aegyszerű), el fogom készíteni.
Adél: Örülök, hogy ízlett! :D Felétek, nahát... miért merre is laksz te? Ricotta sajtból is nyudogtan készítheted!
Spanyolhonban élek. Tényleg, jó a ricotta is? Az szerintem még itt is van (talán)...
Köszi a tippet!
Óóóó még csak most látom ezt a guszta "sütikét" nyammmmm nagyon jól néz ki.
Köszi Millye, fincsi is volt! :)
Megjegyzés küldése